Αστυνομικός προς κο Χρυσοχοΐδη: “Εξοπλίστε τα περιπολικά με προστατευτικά διαχωρισμού”

Αστυνομικός μέσω επιστολής που στέλνει στο PoliceNews απευθύνει έκκληση προς τον κο Χρυσοχοΐδη

Με την κήρυξη της πανδημίας και την λήψη προστατευτικών μέτρων, είναι καιρός να εξετάσουμε την ανάγκη να προμηθευτεί το σώμα (μεταξύ άλλων) οχήματα προσαγωγών-μεταγωγών στα οποία θα διαχωρίζεται το τμήμα όπου βρίσκονται οι προσαχθέντες ή οι κρατούμενοι με το κομμάτι που βρίσκονται οι αστυνομικοί.

Το 2016 σε ταξίδι μου στο Λας Βέγκας είχα συναντήσει έναν Αμερικάνο συνάδελφο ο οποίος φύλασσε το ξενοδοχείο του νεοεκλεγέντος προέδρου Τραμπ. Παραδίπλα είχε το περιπολικό του, το οποίο μου τράβηξε την προσοχή, όχι μόνο γιατί ήταν όχημα επιδόσεων (muscle car) με μπάρες εμβολισμού κλπ, αλλά και γιατί είχε διαχωριστικό πλέξι-γκλας μεταξύ των μπροστά και πίσω θέσεων και τα πίσω καθίσματα ήταν πλαστικά (για ευκολότερο καθαρισμό).

Εκτός από κάποια οχήματα «κλούβες» του μεταγωγών, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής μου καριέρας δεν έχω δει όχημα άλλης υπηρεσίας με προστατευτικό διαχωρισμό. Και είναι μόνο οι ασθένειες; Όχι. Κατά τον σωματικό έλεγχο ενδέχεται να διαφύγει της προσοχής των αστυνομικών ένα αιχμηρό αντικείμενο όπως μικρό μαχαίρι ή μία σύριγγα ή ακόμα κι ένα μικρό κλειδί που ανοίγει τις χειροπέδες. Ή κατά τη σύλληψη, ο κρατούμενος μπορεί να είναι τόσο αντιδραστικός που να προσπαθεί να φτύσει, να κλωτσήσει, να κουτουλήσει ή/και να  δαγκώσει τους αστυνομικούς, παρότι τα χέρια του είναι δεσμευμένα. Ακόμα και η κακοσμία κάποιων χρηστών ουσιών ή οινοφλύγων είναι πολλές φορές ανυπόφορη και (προς αποφυγή απόδρασης) φύσει αδύνατον να κατεβάσει ο αστυνομικός τελείως τα τζάμια στις πόρτες.

Θερμή παράκληση λοιπόν, στον Υπουργό μας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να εξετάσει το θέμα.

Θερμή παράκληση στην φυσική ηγεσία μας, να το βάλουν στην ατζέντα των αναγκών του Σώματος.

Θερμή παράκληση στους συνδικαλιστές μας να αφήσουν πίσω διχασμούς τύπου εισαχθέντες πανελλαδικών-εισαχθέντες Ε.Φ., από κοινού να φέρουν το θέμα στη δημοσιότητα και με τον τρόπο τους να βοηθήσουν το έργο του Υπουργού.

Τηλέμαχος Μπόσσιος (Βραχνής Γεώργιος)

Συγγραφέας – Αστυνομικός