Ιόνια Νησιά: ειδικοί έλεγχοι για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας

Προληπτικοί ειδικοί έλεγχοι για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα Ιόνια Νησιά

Βεβαιώθηκαν (108) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (1.220) έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε δημόσιες υπηρεσίες και οχήματα

Μεικτά συνεργεία αποτελούμενα από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Κέρκυρας και Λευκάδας και προσωπικού των συναρμόδιων υγειονομικών υπηρεσιών, πραγματοποίησαν ειδικούς ελέγχους για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, από την έναρξη εφαρμογής του νόμου μέχρι και σήμερα.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού που αποσκοπεί, στην συντονισμένη και αποτελεσματική εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, για την προστασία της δημόσιας υγείας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε δημόσιες υπηρεσίες καθώς και σε οχήματα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης.

Οι έλεγχοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (108) παραβάσεις,από τις οποίες , οι δώδεκα (12) βεβαιώθηκαν στην Κεφαλονιά, (54) στην Κέρκυρα, (23) στην Ζάκυνθο και (19) στην Λευκάδα.

Οι σχετικοί έλεγχοι της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, θα συνεχιστούν, από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων και το προσεχές χρονικό διάστημα.