ΤΩΡΑ – Έβρος: Νέα μάχη στα σύνορα (βίντεο)

παράνομης εισόδου

Τώρα νέα μάχη στον Έβρο, αυτή τη στιγμή πυροσβέστες, στρατός και αστυνομία έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους

Ακούγονται κρότοι, πυροσβεστικά οχήματα και σειρήνες ενώ πέφτουν χημικά.

Δείτε το βίντεο του e-evros.gr:

(18:00)

Συνεχίζουν το “έργο” τους αυτή την ώρα οι Τουρκικές δυνάμεις στο Συνοριακό των Καστανέων! Όπως μαρτυρούν τα πλάνα που καταγράφονται αυτή την ώρα στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, , για ακόμα μία φορά οι τούρκοι αστυνομικοί εκτοξεύουν χημικά κατά των ελληνικών δυνάμεων.


(09:00) Οι πυροσβέστες της πρώτης γραμμής, καταβρέχουν την περιοχή προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα χημικά.


(07:30) Νέος γύρος επεισοδίων έλαβε χώρα σήμερα Παρασκευή στο φυλάκιο των Καστανέων, όταν ομάδα ατόμων προσπάθησε να περάσει σε ελληνικά εδάφη.

Οι ομάδες αυτές απωθήθηκαν με επιτυχία και στη συνέχεια έγινε χρήση χημικών από πλευράς της Τουρκίας, με τις ελληνικές δυνάμεις να «απαντούν» με ρίψεις νερού από την «Αύρα» που βρίσκεται στην περιοχή.

Στο σημείο υπάρχουν και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προς αντιμετώπιση του σκηνικού.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μέσα σε 12 ώρες -από τις 6πμ της Πέμπτης μέχρι τις 18:00 το απόγευμα- έγιναν οκτώ συλλήψεις ενώ εμποδίστηκαν και 1.871 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως επτά από τους συλληφθέντες έχουν καταγωγή από το Αφγανιστάν ενώ ο όγδοος είναι Σύρος.

Συνολικά από το Σάββατο μέχρι το πρωί της Πέμπτης επιχείρησαν ανεπιτυχώς να περάσουν τα σύνορα 36.649 άνθρωποι ενώ συνελήφθησαν και 252 άτομα.