Fake news: Δεν τίθεται θέμα επιστράτευσης – Όλη η αλήθεια

Παραφιλολογία και πανικός χωρίς λόγο. Τις τελευταίες ώρες γίνονται αναφορές στο διαδίκτυο με εκκλήσεις για επιστράτευσης σειρών. Φήμες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα

Ποια είναι η πραγματικότητα;

Για επιστράτευση νέων σειρών κάνουν λόγο “ενημερωτικές” ιστοσελίδες, προκαλώντας αντιδράσεις και αναταραχή στο κοινό. Μάλιστα, δημοσιεύματα συνδέουν την έκκληση των εφέδρων αξιωματικών από το Γενικό Επιτελείο Στρατού για την επικαιροποίηση των προσωπικών τους δεδομένων με … τη διαδικασία της επιστράτευσης. Ωστόσο, η εν λόγω έκκληση του ΓΕΣ υφίσταται μέσω εφαρμογής από το Φεβρουάριο και στόχο έχει την ενημέρωση των βάσεων δεδομένων για τα στοιχεία των εφέδρων -τηλέφωνο, διεύθυνση κ.α-. (Για περισσότερα αναφορικά με τους στόχους του εν λόγω έργου δείτε εδώ σελ 3-4).

Ακόμη, οι αναφορές για κλήσεις νέων από αστυνομικά τμήματα αφορούν σε προγραμματισμένες, εδώ και καιρό, προσκλήσεις κατάταξης (και όχι επιστράτευσηστρατευσίμων, καθώς η επίδοση των σημειωμάτων κατάταξης γίνεται συνήθως μέσω των αστυνομικών τμημάτων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως σύμφωνα με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2020 B΄/ΕΣΣΟ, από 9 έως 12 Μαρτίου 2020.

Με πληροφορίες από ellinikahoaxes.gr