Λάρισα: Ρομά επιχείρησε να απαγάγει δύο παιδιά

Μία 9χρονη και ένα 10χρονο επιχείρησε να απαγάγει ένας Ρομά στην περιοχή του Τυρνάβου της Λάρισας

Σήμερα Τρίτη (3/3) θα απολογηθεί στον ανακριτή Πρωτοδικών Λάρισας ένας 40χρονος πλανόδιος έμπορος φρούτων από τον Τύρναβο, που άρπαξε στη συνοικία Ταμπάκικα στη Λάρισα δυο ανήλικα παιδιά, τα έβαλε στο όχημά του και έσπευσε να εξαφανιστεί!

Ο πλανόδιος Ρομά σταμάτησε το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το σπίτι μιας 25χρονης επίσης Ρομά και της ζήτησε λίγο νερό και μια σκούπα για να καθαρίσει την καρότσα του αυτοκινήτου του. Όμως, μόλις εκείνη μπήκε στο σπίτι για να του τα φέρει, ο 40χρονος έβαλε στο αυτοκίνητό του την 9χρονη κόρη και τον 10χρονο γιο της, δήθεν για να τα πάει βόλτα!

Όταν η μητέρα διαπίστωσε ότι είχε εξαφανιστεί μαζί με τα παιδιά της, άρχισε να καλεί σε βοήθεια και αμέσως συγγενείς και γείτονες άρχισαν να αναζητούν το όχημα του πλανόδιου. Λίγα λεπτά μετά, εντόπισαν τον 40χρονο έξω από ένα ψιλικατζίδικο στην ίδια συνοικία, όπου περίμενε το ανήλικο αγόρι, στο οποίο είχε δώσει χρήματα για να αγοράσει ένα χυμό. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που προχώρησαν στη σύλληψη του δράστη, ο οποίος προσήχθη στην Ασφάλεια.

Τόσο στην προανάκριση, όσο και στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας όπου οδηγήθηκε το Σάββατο κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων συγγενών των δύο παιδιών, ο 40χρονος ισχυρίστηκε ότι απλώς ήθελε να τα κεράσει. Ωστόσο, τα πραγματικά κίνητρα της περίεργης αρπαγής παραμένουν αδιευκρίνιστα.