Τι απαντά η ΕΛΑΣ για νέο κρούσμα αστυνομικής βίας

Για ένα νέο περιστατικό βίας αστυνομικών σε βάρος πολίτη και μάλιστα ΑμεΑ κάνει λόγο η εφημερίδα Documento. Έχει αναρτήσει και στην ιστοσελίδα της σχετικό βίντεο. Τι αναφέρει η αστυνομία για το θέμα.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το Documento αστυνομικοί από το ΑΤ Ομονοίας φέρονται να φέρθηκαν βάναυσα σε μια γυναίκα. Μάλιστα το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η γυναίκα ήταν ΑμεΑ.

Oπως αναφέρει η εφημερίδα, αστυνομικοί πετάνε στο δρόμο γυναίκα ΑμεΑ και στη συνέχεια την καταβρέχουν με μια μάνικα. Ο δικηγόρος κ. Απατσίδης σύμφωνα με την εφημερίδα ήταν  αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού. Στη συνέχεια βάζουν χειροπέδες σε δικηγόρο που καταγγέλλει το συγκεκριμένο περιστατικό. ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ για το περιστατικό

Θέση για το περιστατικό πήρε και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας που εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση. Σε αυτή αναφέρει τα εξής:

«Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν».

Πηγή: www.newsit.gr