Καλαμάτα: Σε κατ’ οίκον περιορισμό η 24χρονη που πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια

Η 24χρονη μητέρα που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Καλαμάτα προσήλθε στις 10:20 το πρωί του Σαββάτου (21.12.2019) και απολογήθηκε, σε μια μαραθώνια απολογία που κράτησε πάνω από πέντε ώρες.

Ανατροπή φαίνεται να υπάρχει στην υπόθεση της 24χρονης μητέρας στην Καλαμάτα που σόκαρε το πανελλήνιο, καθώς  κατά την απολογία της η νεαρή από τη Γεωργία υποστήριξε ότι ουδέποτε πέταξε το νεογέννητο αγοράκι της στον κάδο απορριμμάτων αλλά απλώς ότι το άφησε γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα με τη χάρτινη σακούλα πάνω σε αυτόν, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε με την ελπίδα να περάσει κάποιος και να το πάρει.

Αυτός ο ισχυρισμός της 24ηςχρονης δίνει, πλέον, νέα διάσταση στην πολύκροτη υπόθεση, αφού το νεογέννητο βρέθηκε στις 06:30 το πρωί της ίδιας ημέρας μέσα στον κάδο.

Ταυτόχρονα η 24χρονη ισχυρίστηκε πως ο πατέρας του βρέφους από την πρώτη στιγμή αδιαφόρησε τόσο για την ίδια όσο και για το παιδί του, με την ίδια να βρίσκεται σε απόγνωση καθώς δεν μπορούσε να διακόψει την εγκυμοσύνη της μιας και ήταν σχεδόν 5 μηνών όταν συνειδητοποίησε πως ήταν έγκυος.

Όπως δήλωσαν σήμερα οι δικηγόροι της, Κώστας Κρόμπας και Νίκος Μουτεβελής, τα στοιχεία αυτά δίνουν νέα διάσταση στην υπόθεση, και τη λύση στη διχογνωμία ανακρίτριας και εισαγγελέως θα δώσει το Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο και θα αποφασίσει για την τύχη της 24χρονης μητέρας αλλά και για τον χαρακτηρισμό της κατηγορίας που τη βαρύνει. Ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να κληθεί και ο πατέρας του βρέφους.

Από τη Γεωργία έρχεται και η γιαγιά του βρέφους που έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να αναλάβει την κηδεμονία του νεογέννητου εγγονού της.

Τα νέα στοιχεία στην απολογία της προκάλεσαν διχογνωμία, μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα, αναφορικά με το αν θα έπρεπε να τεθεί σε προσωρινή κράτηση η 24χρονη ή με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει για την τύχη της 24χρονης την ερχόμενη εβδομάδα.

Τέλος, έως ότου εκδοθεί η απόφαση, η νεαρή θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό σε φιλικό της σπίτι στην Καλαμάτα.

Πηγή: www.newsit.gr