Το πιο εντυπωσιακό δέντρο στα Χανιά έχει 13.000 λαμπιόνια

Τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων κάθε σπίτι φροντίζει να στολίζει το δέντρο του, δίνοντας στο χώρο μια θαλπωρή και εορταστική ατμόσφαιρα, αλλά ένα σπίτι στα Χανιά κατέρριψε όλα τα ρεκόρ.

Ο ιδιοκτήτης του, πέρα από το στολισμένο δέντρο του σπιτιού του, εδώ και 9 χρόνια, έχει αναλάβει το στολισμό και του δέντρου της… γειτονιάς του, που με 13.000 λαμπιόνια είναι το πιο εντυπωσιακό στα Χανιά.

Το δέντρο που έφτιαξε το 2010 ο Χανιώτης επιπλοποιός και κάθε χρόνο στολίζει ολομόναχος, κοσμεί την οδό Αγίων Αποστόλων και κλέβει δικαιολογημένα τα βλέμματα των περαστικών, όντας πλέον το καμάρι των κατοίκων της περιοχής.

“Όλα ξεκίνησαν πριν 12 χρόνια… Μου αρέσει πάντα να δημιουργώ και κάθε χρόνο στολίζεται με περισσότερο ενδιαφέρον και μεγαλύτερη χαρά. Η κατασκευή του μου πήρε μία ολόκληρη μέρα, ενώ ο στολισμός του και με την εξώπορτα, μου “τρώει” τρεις μέρες” δήλωσε ο Χανιώτης λάτρης των Χριστουγέννων, που ως “μάστορας”, ξέρει καλά από λεπτοδουλειά και δίνει μεγάλη προσοχή στην ακρίβεια, τη λεπτομέρεια και την ποιότητα των κατασκευών του.

Το εντυπωσιακό δέντρο, ύψους 5 μέτρων και 60 εκατοστών, είναι διαιρούμενο και αποτελεί μια σιδηροκατασκευή που ανάβει με συνολικά 13.000 λαμπάκια. Χρόνο με το χρόνο, τα λαμπιόνια και τα στολίδια αυξάνονται, αφού φέτος ο κ. Κατράκης πρόσθεσε για πρώτη φορά και τρεις τεράστιες κόκκινες μπάλες. Και αν νομίζετε πως κάθε Χριστούγεννα θα πληρώνει μια… περιουσία στη ΔΕΗ, σας πληροφορούμε ότι το κόστος κατανάλωσης για όλες τις γιορτές είναι μηδαμινό, αφού δεν ξεπερνά τα 3 ευρώ.

“Υγεία και φαντασία να υπάρχει και κάθε χρόνο θα γίνεται και καλύτερο… Αρχικά ξεκίνησα με 1000 λαμπάκια, πρόσθετα σειρές στην κατασκευή και φέτος “φοράει” 9 δεσμίδες από 1500 λαμπάκια. Όταν το πρωτοέφτιαξα, άκουσα 5 καλά λόγια γύρω -γύρω και μετά… πήρα τα πάνω μου. Σήμερα όλα τα Χανιά “μιλάνε” για το δέντρο μου” δηλώνει με καμάρι ο κ. Κατράκης και προσθέτει. “Οι γείτονες το περιμένουν ανυπόμονα κάθε χρόνο. Λίγο πριν τις γιορτές με σταματούν στο δρόμο και με ρωτούν: «το δέντρο μας που είναι φέτος; Το περιμένουν πως και πως γιατί πέρα από το γεγονός ότι στολίζει την περιοχή, τη φωτίζει κιόλας γιατί τη νύχτα, εδώ στο δρόμο, είναι σκοτεινά” τονίζει ο δημιουργός του πιο εντυπωσιακού δέντρου, που για τα Χριστούγεννα του 2020, επιφυλάσσει ακόμη περισσότερες εκπλήξεις, ενώ… λοξοκοιτάζει και τα Ρεκόρ Γκίνες.

Παρόλα αυτά όσο εντυπωσιακό και αν είναι το δέντρο του, ο κ. Κατράκης παραδέχεται ότι ομορφότερο δέντρο από αυτό που δεσπόζει στο σπίτι της οικογενείας του, δεν υπάρχει, αφού είναι στολισμένο με το γούστο και τη φαντασία των λατρεμένων του εγγονών.

πηγή: zarpanews.gr

Πηγή: www.newsit.gr