Καβάλα: Βρέθηκαν τα κλοπιμαία από την ληστεία – μαμούθ των 4,2 εκατομμυρίων

Γιατί επισπεύστηκαν οι έρευνες από την αστυνομία. Μετράνε χαρτονομίσματα σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας. Το αεροπορικό εισιτήριο για μακρινή χώρα που έβγαλε ένας από τους δράστες.

Σαν κινηματογραφική ταινία είναι όλα όσα εξελίσσονται από την Πέμπτη στα Αμισιανά Καβάλας. Οι έρευνες για κλοπιμαία εκατομμυρίων ευρώ έπιασαν τόπο και μάλιστα αφορούσαν μια από τις ληστείες με λεία το αστρονομικό ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ. Η ληστεία έγινε πριν από περίπου ένα χρόνο σε υποκατάστημα εταιρίας security με έδρα τον Αμυγδαλεώνα.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δραστών μετά από συστηματική παρακολούθηση. Έτσι, το πρωί της Πέμπτης (19/12/2019) αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε συνεργείο αυτοκινήτων στα Αμισιανά. Μαζί τους είχαν και μια μπουλντόζα. Το μηχάνημα άρχισε να σκάβει γύρω από το κτίσμα. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ αρχικά βρέθηκε ένας σάκος που περιείχε 500.000 ευρώ. Και η μπλουντόζα συνέχισε να σκάβει.

Όμως έλειπε μεγάλο μέρος από τα 4 και πλέον εκατομμύρια. Έτσι, εντοπίστηκε μια μεταλλική αποθήκη ακριβώς πίσω από το σημείο όπου έσκαβε η μπουλντόζα και εκεί βρέθηκαν σάκοι με πολλά χρήματα τα οποία σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΚΑΙ Ελένη Ιατρού έχουν μεταφερθεί σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος όπου και γίνεται η καταμέτρηση.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ οι αρχές έφτασαν στα ίχνη των δραστών όταν άρχισαν να γίνονται αγορές με χρήματα που οι αριθμοί τους είχαν καταχωρηθεί στο σύστημα ως μέρος των κλοπιμαίων. Υπάρχουν επίσης ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ένας από τους δράστες είχε αγοράσει αεροπορικά εισιτήρια για πολύ μακρινό προορισμό και υπήρχε φόβος ότι θα έφευγε για πάντα από την Ελλάδα.Η ληστεία στην εταιρεία security

Η ληστεία στην εταιρεία security είχε γίνει με κινηματογραφικό τρόπο. Οι δράστες περίμεναν τον διευθυντή έξω από το σπίτι του και, με το πρόσχημα ότι είχαν απαγάγει την μικρή του κόρη τον είχαν αναγκάσει να τους οδηγήσει στο υποκατάστημα και να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Μάλιστα, ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά στοιχεία αυτής της ληστείας ήταν ότι οι δράστες φορούσαν μάσκες πρώην πρωθυπουργών, όπως του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου!

Πηγή: www.newsit.gr