ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ: “Πρώτη φορά στη ζωή μου φοβήθηκα τόσο…”, Η εξομολόγηση ενός αστυνομικού των ΜΑΤ

Το κείμενο που ακολουθεί, αναρτήθηκε χθες στο facebook από τον αντιστράτηγο ε.α. Χρήστο Κονταρίδη.

«ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΤΟΣΟ» μου είπε ο συνάδελφος από την ΥΑΤ. Ο συγκεκριμένος, αν και υπηρετεί πολλά χρόνια στην Υπηρεσία και έχει ζήσει τα χειρότερα επεισόδια στην Ελλάδα από το 2006 έως σήμερα, μου δήλωσε ότι κάτι αντίστοιχο δεν έχει συναντήσει όπως την κατάσταση στη Μυτιλήνη

Τι έγινε λοιπόν και ένα Αξιωματικός της ΥΜΕΤ κάνει το γύρο των ΜΜΕ, φυσικά και όχι θετικά, γιατί για άλλη μια φορά απομονώνεται μια αποσπασματική εικόνα που δεν απηχεί την πραγματικότητα της στιγμής. Και ποια είναι η πραγματικότητα?
Είναι Τρίτη 6 Οκτωβρίου και ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αυστριακό ομόλογό του κάνουν επίσημη επίσκεψη στη Μυτιλήνη για να ελέγξουν και προσωπικά την κατάσταση. Εκείνη την μέρα έχει γίνει μια από τις πιο μαζικές εισροές μεταναστών αφού είναι καλός ο καιρός και έχουν μαζευτεί πάνω από 5000 άτομα στο χώρο που αναμένουν για καταγραφή. ΟΛΟΙ σε αυτόν τον χώρο προέρχονται από χώρες όπως Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ιράκ και ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ.

Οι Σύριοι πρόσφυγες βρίσκονται σε έναν «φτιαχτό» καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί πρόχειρα για να τον καλύψουν οι κάμερες και να τους δει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, να δείξει αλληλεγγύη «στον δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο λαό της Συρίας», να τους δει και ο Αυστριακός, να κάνουν τον γύρο της Ευρώπης και να πουν τι ωραίος που είναι ο κόσμος. Έναν καταυλισμό, που σαν άλλη τσινετσιτά, άντε ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ, εξαφανίζεται με την αποχώρηση των επισήμων, καθώς η οδηγία είναι να μη φανεί τίποτα στον Τσίπρα και στις κάμερες.

Πίσω όμως εκεί που βρίσκεται ΠΑΝΤΑ η αλήθεια, ΠΙΣΩ από τον ψεύτικο καταυλισμό των Σύρων, ΠΙΣΩ από τις κάμερες, ΠΙΣΩ από τον Πρωθυπουργό και ΠΙΣΩ από το ελαιόπανο που έχει αναρτηθεί για να μην είναι εμφανής η πραγματική κατάσταση, βρίσκονται 5000 πρόσφυγες που παραμένουν έως και πέντε μέρες για να καταγραφούν και φυσικά είναι σε κατάσταση έξαλλη καθώς πάνω από 100 «εξυπνάκηδες» πρόσφυγες και αυτοί παραβιάζουν τα συρματοπλέγματα και προσπαθούν να πάρουν προτεραιότητα στην καταγραφή.

Η κατάσταση είναι παραπάνω από σίγουρο ότι θα βγεί εκτός ελέγχου. Και εκεί, μια διμοιρία, μάλλον 19 άνθρωποι πιεσμένοι από τη δεκάωρη εργασία, συμπιεσμένοι από το πλήθος των 5000 προσπαθουν να βάλουν μια σειρά και να προστατεύσουν παιδιά που πιέζονται από τους ενήλικες. Μέσα σε αυτή τη προσπάθεια την υπεράνθρωπη, ο επικεφαλής δίνει μια κλωτσιά σε αυτόν που εάν τον αφήσει το πλήθος θα εξεγερθεί, και μάλλον δικαιολογημένα θα εξεγείροταν, αφού και η δική τους η πίεση είναι τεράστια.
Ο Αστυνομικός θα ελεγχθεί εάν σωστά έπραξε. Ευτυχώς ακόμα τέτοιες αποφάσεις δεν τις παίρνει η Κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και τα δελτία ειδήσεων, αλλά φοβάμαι ότι δεν αργεί πολύ αυτή η στιγμή.”