Βρέθηκε η γιάφκα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» με όπλα που είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν

Με την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» φαίνεται πως συνδέονται τα όπλα που κατασχέθηκαν στο σπίτι στον Χολαργό, που ερεύνησαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια της ευρείας επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., από την μέχρι τώρα βαλλιστική εξέταση σε Καλάσνικοφ, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε σπίτι, που βρίσκεται επί της οδού 17 Νοέμβρη 57 στον Χολαργό, έχει προκύψει ταύτιση του ενός όπλου με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό, που έγινε στις 21 Οκτωβρίου 2019.

Επίσης, ένα ακόμα Καλάσνικοφ ταυτοποιήθηκε ότι είναι εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στις εξής τρομοκρατικές ενέργειες, την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας»:

1. Πυροβολισμοί κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, στις 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών

2. Πυροβολισμοί Ρίψη κατά της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα, στις 31-07-2016

3. Πυροβολισμοί εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, στις 10-01-2017

4. Πυροβολισμοί εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, στις 06-11-2017

Όπως υπενθυμίζει η ΕΛ.ΑΣ. η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την ρίψη χειροβομβίδας, στις 10-11-2016, εναντίον της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία επίσης είχε επέλθει τραυματισμός αστυνομικού.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, στη ληστεία στον Χολαργό φέρεται να συμμετείχαν ο 41χρονος που συνελήφθη σήμερα και ο 46χρονος που αναζητείται από τις αρχές. Κατά τη διάρκεια της ληστείας είχε εκπυρσοκροτήσει το Καλάσνικοφ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 46χρονος, ενώ από τη βαλλιστική εξέταση του κάλυκα και της βολίδας που βρέθηκε στο σημείο της ληστείας διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για όπλο που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν η «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Ένα από τα λάθη των μελών της οργάνωσης φαίνεται πως είναι ότι διατηρούσαν μία γιάφκα με τον οπλισμό τους, κοντά στο σημείο όπου είχαν κάνει τη ληστεία στον Χολαργό. Επίσης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο 46χρονος φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο σε μία κατάληψη, που εκκενώθηκε στα τέλη του Αυγούστου.