ΤΩΡΑ: Δηλώσεις του Διευθυντή της Δ. Ασφαλείας Αττικής Υποστράτηγου Χρ. Παπαζαφείρη

“Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να εξαρθρώσει τη μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο συστηματικά σε ληστείες και κλοπές, από σπίτια σε όλη την Αττική, τουλάχιστον από το έτος το 2010.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι αλλοδαποί και στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπήκοοι Γεωργίας.

Η εξάρθρωση είναι αποτέλεσμα πολύμηνων ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση κατάλληλων τεχνικών και φυσικών μεθόδων.

Έχουν συλληφθεί 30 μέλη της οργάνωσης ενώ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή σε  επιμέρους δράσεις της οργάνωσης άλλων 125 μελών της, τα οποία αναζητούνται.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 4 ληστείες και 137 κλοπές σε οικίες, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των μελών της οργάνωσης σε πολλές άλλες εκκρεμείς υποθέσεις.

Έχουν κατασχεθεί πολλά κλοπιμαία και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία απόδοσής τους στους πολίτες.

Θέλω να τονίσω ότι πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία γιατί καταφέραμε να αποδημήσουμε την εγκληματική δράση των μελών της οργάνωσης, που επιχειρούσαν οργανωμένα με σχέδιο, συγκεκριμένη μεθοδολογία, καταμερισμό περιοχών και διασύνδεση των μελών, έχοντας δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο διαρρηκτών.

Εκτιμούμε ότι με την εξάρθρωση αποτρέψαμε ένα πολύ μεγάλο αριθμό διαρρήξεων και ληστειών, που είχαν προγραμματίσει να διαπράξουν τους επόμενους μήνες, λόγω και των καλοκαιρινών διακοπών.

Παράλληλα θέλω να τονίσω ότι η επιχείρηση υλοποιήθηκε με άκρως επιτυχημένο τρόπο από τις Υπηρεσίες της Ασφαλείας, σημειώνοντας έτσι μια ακόμη σημαντική επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας στο διαρκή αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος.”