Στοιχεία σοκ έρχονται στην επιφάνεια για την δράση των ανήλικων στο 1ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης

Σαν βόμβα έσκασε στην περιοχή της Αργυρούπολης η δράση των δυο ανήλικων μαθητών 14 και 16 ετών στο 1ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης. Σύμφωνα με ανώτατες πηγές της ΕΛ.ΑΣ. η σπείρα μαθητών που πουλούσε ναρκωτικές ουσίες σε συμμαθητές τους, τους εξανάγκαζε να κλέβουν χρυσαφικά και αντικείμενα μεγάλης αξίας από τα σπίτια τους και να τα παραδίδουν ή να τα πουλούν σε ενεχυροδανειστήρια.

Οι γονείς γνώριζαν και είχαν καταγγείλει στον Γυμνασιάρχη

Σύμφωνα με γονείς, το “νταραβέρι” ουσιών αλλά και όλη η διακίνηση, είχε καταγγελθεί στο παρελθόν στο Γυμνασιάρχη κο Μίχο, ο οποίος εφησύχαζε τους γονείς ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται στο συγκεκριμένο σχολείο. Ωστόσο, οι συλλήψεις την περασμένη Τρίτη  από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, “ακύρωσαν” τους ισχυρισμούς του Γυμνασιάρχη, ενώ το θέμα προβληματίζει τις Αρχές, αφού στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για απλούς χρήστες “βαποράκια”, αλλά για κανονικούς διακινητές ηλικιών 14 και 16 ετών. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αττικής ερευνά σε βάθος την υπόθεση και σύμφωνα πάντα με ανώτατες πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ο κλοιός γύρω από τους εμπόρους σφίγγει, ενώ είναι θέμα χρόνου να εξαρθρωθεί η δράση και των μεγαλοδιακινητών.

Πως δρούσαν οι ανήλικοι

Όλα ξεκίνησαν όταν μετά από διερεύνηση καταγγελίας σχετικά με τη διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές, εντοπίσθηκε ένας από τους ανήλικες συλληφθέντες, έξω από σχολικό συγκρότημα, να κατέχει μικροποσότητα κάνναβης. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες σε διάστημα ενός εξαμήνου και πλέον είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διακίνηση κάνναβης σε ανήλικους μαθητές. Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν το γεγονός ότι παρακινούσαν τους ανήλικους μαθητές να τους παραδίδουν, ως αντίτιμο για την αγορά των ναρκωτικών, κοσμήματα και αντικείμενα αξίας που θα αφαιρούσαν από τους γονείς τους.

Οι ανήλικοι συλληφθέντες 14 και 16 ετών κρατούνται στην ΓΑΔΑ με βαρύτατες κατηγορίες ενώ οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για ανάκριση στους αρμόδιους ανακριτές.