Φωτιά στη Μόρια – Πληροφορίες για δυο νεκρούς και τραυματίες – Επιτέθηκαν σε Πυροσβέστες

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια της Μυτιλήνης

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε στην περίφραξη του καταυλισμού και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν δύο PZL από αέρος, ενώ στη συνέχεια συνέδραμαν και επίγειες δυνάμεις.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε έναν από τους οικίσκους και επεκτάθηκε σε άλλους επτά οικίσκους.

Από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά επικρατεί αναβρασμός στον καταυλισμό, στο σημείο έφτασαν πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκαν επίθεση από φιλοξενούμενους στον καταυλισμό.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, μία γυναίκα κι ένα μωρό έχασαν τις ζωές τους από τις αναθυμιάσεις. Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, της φωτιάς στο κοντέινερ ακολουθήσε εξέγερση, με τους διαμαρτυρόμενους να εμποδίζουν την είσοδο στους Πυροσβέστες και την Αστυνομία να παρεμβαίνει για να επιβάλει την τάξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν καταστραφεί δύο με τρία κοντέινερ από τη φωτιά.

Στον καταυλισμό βρίσκονται επίσης ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο διευθυντής του καταυλισμού που συλλέγουν πληροφορίες για να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Στις εικόνες από το σημείο φαίνεται κοντέινερ να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και γύρω από αυτό πλήθος κόσμου.

Ο καταυλισμός της Μόριας έχει επεκταθεί πολύ, λόγω της αυξανόμενης ροής προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, αφού φιλοξενεί τουλάχιστον τετραπλάσιο αριθμό ανθρώπων από αυτόν για τον οποίο αρχικά δημιουργήθηκε.

πηγή: ant1news.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ