Επιχείρηση «Βερμούδα» στη Μύκονο – Σπείρα ετοίμαζε ληστεία σε σπίτι διάσημου

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής βρίσκονται ήδη στο νησί των Ανέμων σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα

Τα μέλη της ειδικής μονάδας που έχει συσταθεί για την επιχείρηση με τον κωδικό “Βερμούδα”, όπως αποκαλύπτει η Espresso, έχουν στόχο να εξαλείψουν τις οργανωμένες σπείρες ληστών και διαρρηκτών που έχουν γίνει φόβος και τρόμος για τους ευκατάστατους τουρίστες και τις διασημότητες που επιλέγουν τη Μύκονο για τις διακοπές τους.

Τόσο οι πλούσιοι ή διάσημοι παραθεριστές όσο και οι βίλες στις οποίες διαμένουν αποτελούν στόχο για τους εγκληματίες που βάζουν στο μάτι τα μετρητά και τα τιμαλφή τους.

Τα κρούσματα κλοπών και ληστειών είναι πολύ αυξημένα παρά το γεγονός ότι και η τοπική αστυνομία αλλά και το κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής έχουν συλλάβει αρκετούς διαρρήκτες.

Πριν από τρεις ημέρες συνελήφθη ένας 23χρονος Έλληνας στο λιμάνι του Πειραιά πριν επιβιβαστεί στο πλοίο για Μύκονο. Στις αποσκευές του είχε ένα μικρό οπλοστάσιο, σύνεργα διάρρηξης και ναρκωτικά. Ο 23χρονος είναι παλιός γνώριμος, καθώς έχει απασχολήσει τις Αρχές για κλοπές και ληστείες. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι μέλος συμμορίας που δρούσε στα δυτικά προάστια της Αττικής και πλέον τους καλοκαιρινούς μήνες δραστηριοποιούνται στη Μύκονο.

Οι συνεργοί του μάλλον βρίσκονται ήδη στο νησί και πλέον το κλιμάκιο τους αναζητεί, καθώς εκτιμάται ότι προετοίμαζαν ληστεία σε βίλα επώνυμου επισκέπτη και ανέμεναν τον 23χρονο με τα… εργαλεία.