Κάτοικοι της περιοχής “Έξω Παναγίτσα” στην Χαλκίδα καταγγέλλουν: “Είχαμε τηλεφωνήσει στο Χαμόγελο του Παιδιού για τον 13χρονο”

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία της περιοχής “Έξω Παναγίτσα” Αγίων Αναργύρων Χαλκίδας, γνώριζε από την περασμένη Τρίτη το απόγευμα για την κτηνωδία του 13χρονου Ρουμάνου σε βάρος 5χρονου αγοριού από την Ελλάδα. Χθες το απόγευμα το “PoliceNews” έβγαλε πρώτο και σε αποκλειστικότητα την είδηση του τραγικού γεγονότος που σημειώθηκε στην ήσυχη περιοχή της Χαλκίδας (δείτε ΕΔΩ).

Ωστόσο, τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά. Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές, πριν 3 μήνες είχε γίνει ανώνυμη καταγγελία στο “Χαμόγελο του Παιδιού” για τον 13χρονο γιο Ρουμάνας μητέρας και Έλληνα (από τα Ψαχνά Ευβοίας) πατέρα. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 13χρονος ζητιάνευε σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής, ενώ πολλές φορές μάρτυρες λένε πως αφαιρούσε παλέτες από εργοστάσια και βιομηχανικούς χώρους υπό την εποπτεία του πατέρα του. Όλα αυτά είχαν καταγγελθεί στο “Χαμόγελο του Παιδιού” και έμειναν στο συρτάρι επειδή η καταγγελία δεν ήταν… επώνυμη.

Τρεις μήνες μετά, το 13χρονο αγόρι συλλαμβάνεται για βιασμό 5χρονου. Και ρωτάμε εμείς.

  • Ποιος γονιός θα καταγγείλει επώνυμα ένα παιδί από “προβληματική” οικογένεια; Και ποιος τον διαφυλάσσει από τυχόν μελλοντικούς κινδύνους;
  • Γιατί η Πρόνοια και οι αρμόδιες αρχές δεν μερίμνησαν για να αποφευχθεί η τραγωδία που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη;
  • Γιατί ο 13χρονος αφέθηκε ελεύθερος; Με τι κριτήρια;

Το χρονικό του βιασμού του 5χρονου

Ένας 13χρονος, ρουμανικής καταγωγής, που διαμένει στη Χαλκίδα, παρέσυρε σε χωράφι 5χρονο αγοράκι που είχε βγει έξω να παίξει και το βίασε με ιδιαίτερη αγριότητα!Το 5χρονο αγοράκι το οποίο κατάγεται από τη Χαλκίδα, έπεσε θύμα βιασμού από τον 13χρονο Ρουμάνο το απόγευμα της Τρίτης (12/04/2016) στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων στην Έξω Παναγίτσα.
Ο 13χρονος δράστης, μετά τη σύλληψή του, ομολόγησε στους αστυνομικούς πως απομόνωσε τον 5χρονο σε χωράφι που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τα σπίτια του χωριού και στη συνέχεια αφού του κατέβασε το παντελόνι, προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του.
Περαστικοί, που άκουσαν τις φωνές του 5χρονου, έσπευσαν στο σημείο και αμέσως ειδοποίησαν την Ασφάλεια Χαλκίδας που συνέλαβε τον 13χρονο, ο οποίος ομολόγησε στο Τμήμα την αποτρόπαια πράξη του. Στη συνέχεια, συνελήφθησαν και οι γονείς του με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.
Αίσθηση προκαλεί ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν εξέδωσε ανακοίνωση για ένα τέτοιο σοκαριστικό περιστατικό, το οποίο έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Χαλκίδας.
Σε βάρος του 13χρονου, που αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.