Συνάντηση Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ. με τον Υπαρχηγό του Αντιστράτηγο Αθανάσιο Σερεντέλο

Με τον Υπαρχηγό του Π.Σ., Αντιστράτηγο Σερεντέλο Αθανάσιο συναντήθηκε στις 3 Μαρτίου 2016, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Π.Σ. (ΕΠΑΥΠΣ) για να  ευχηθεί στο νέο Υπαρχηγό επί τη αναλήψει των καθηκόντων του και να εκθέσει τα θεσμικά ζητήματα που απασχολούν το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ειδικότερα στην πολύωρη συνάντηση, η  ΕΠΑΥΠΣ εξέθεσε αναλυτικά σειρά θεσμικών ζητημάτων που απασχολούν το σύνολο των συναδέλφων με παράλληλο διάλογο για   υπηρεσιακά θέματα που αφορούν κυρίως:

Τις δομές και τη λειτουργία του Σώματος, τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου, το καθηκοντολόγιο και προσοντολόγιο. Τη διασφάλιση των αναγκαίων κανόνων Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Την αναβάθμιση της πυροσβεστικής εκπαίδευσης. Τη θεσμοθέτηση ενός αξιοκρατικού συστήματος κρίσεων και προαγωγών. Δίκαιες συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις. Σύσταση και ενεργοποίηση του θεσμού του συνηγόρου του πυροσβεστικού υπαλλήλου. Εξειδίκευση, όπου απαιτείται, και προγραμματισμένη εφαρμογή του Στρατηγικού Σχεδίου του Πυροσβεστικού Σώματος. Αξιοποίηση Εθελοντών Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Παράλληλα έγινε εκτενέστερη συζήτηση για το μεταναστευτικό και προσφυγικό όπως σκιαγραφείται σήμερα σε ολόκληρη τη Χώρα στο πλαίσιο της επιχειρησιακής συμμετοχής του Π.Σ. είτε λόγω αρμοδιότητας είτε ως συνδρομή βοηθείας.
Ο κ. Υπαρχηγός Π.Σ., με πνεύμα συνεργασίας, τοποθετήθηκε σε κάθε ένα από τα παραπάνω θέματα ξεχωριστά αναπτύσσοντας τεκμηριωμένα τις απόψεις του.
Η ΕΠΑΥΠΣ θα συνεχίσει τον κύκλο επαφών που έχει ξεκινήσει ήδη για τα θεσμικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και συνταξιοδοτικά ζητήματα που απασχολούν το σύνολο των πυροσβεστικών υπαλλήλων.
Αθήνα 05/03/2016
Γραφείο Τύπου