Ισόβια και 129 χρόνια “έφαγε” ο Μαζιώτης για τον Επαναστατικό Αγώνα

Σε ισόβια κάθειρξη και 129 χρόνια καταδικάστηκε ο Νίκος Μαζιώτης στη δεύτερη δίκη για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα η οποία διεξαγόταν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Νίκο Μαζιώτη για αδικήματα τα οποία φέρεται να διέπραξε την περίοδο  που ήταν καταζητούμενος μετά την παραβίαση, το 2012, των περιοριστικών όρων, οι οποίοι του είχαν επιβληθεί ενώ ήταν σε εξέλιξη η αποκαλούμενη πρώτη δίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα. Η απόφαση ελήφθη λίγες μόνο ημέρες μετά την αποκάλυψη σχεδίου απόδρασης του από την πτέρυγα στην οποία κρατείται.

Δίπλα του στο εδώλιο  κάθονταν ο Αντώνης Σταμπούλος ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών αλλά και ο Γιώργος Πετρακάκος στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 34 ετών. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενη ήταν και η φυγόποινη Πόλα Ρούπα η οποία κρίθηκε ένοχη για αδικήματα τα οποία τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος καθώς για τα κακουργήματα που αντιμετωπίζει  η υπόθεση διαχωρίστηκε.

Μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν οι κατηγορούμενοι είναι αυτές της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της έκρηξης με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής στις 10.4.2014, της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, των εκρήξεων καθώς και κατηγορίες για δύο ληστείες στη Κλειτορία και τα Μέθανα. Ακόμα ο Νίκος Μαζιώτης κατηγορείται για απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά τη συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι στις 16.7. 2014 οπότε και συνελήφθη τραυματισμένος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Μαζιώτης δεν εμφανίστηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου καθώς η δικηγόρος του δεν έλαβε άδεια από το δικηγορικό σύλλογο να συμμετέχει στη δίκη. Ο κατηγορούμενος  ζήτησε να του  διορίσουν δικηγόρο, το αίτημα του, όμως, δεν έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο καθώς θεωρήθηκε παρελκυστικό.