Συγκίνηση για τον αστυνομικό που συνεχίζει να υπηρετεί σε αναπηρικό αμαξίδιο

Είμαι ο Αρχιφύλακας Κώστας Χουσιανίτης και δεν είμαι άτομο με ειδικές ανάγκες…», λέει ο 42χρονος αστυνομικός από τη Λαμία, που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε αναπηρικό αμαξίδιο, μετά το ατύχημα που είχε, εμπνέοντας τους συναδέλφους του, που παίρνουν δύναμη από εκείνον

Ο Λαμιώτης Κώστας Χουσιανίτης μίλησε στους μαθητές σε ημερίδα που διοργάνωσε η ΓΕΠΑΔ Στερεάς και συγκλόνισε με την ομιλία του: «Έχουμε νικήσει πραγματικά και δεν το ξέρουμε… Δεν υπάρχουν εμπόδια και αδιέξοδα…. Σε περίπτωση που όλοι σας δεν πιστεύετε στους σύγχρονους σούπερ ήρωες σας προτρέπω να γνωρίσετε τον Νίκο Χουσιανίτη, τον πατέρα μου…», είπε ο Αρχιφύλακας.

Λαμία - αστυνομικός - ΑΜΕΑ

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Αρχιφύλακα και συνεργάτη του ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στη Στερεά Ελλάδα, Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας.

Το απίστευτο ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή

Ο Κώστας Χουσιανίτης μπήκε στην ΕΛ.ΑΣ. το 1995 με την πρώτη σειρά των πανελληνίων. Υπηρέτησε στη δίωξη ναρκωτικών στη ΓΑΔΑ και μετέπειτα στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Στις 4 Αυγούστου του 2000 μια στιγμή ήταν αρκετή για να συμβεί το κακό. Στην καλοκαιρινή του άδεια, στην παραλία “Αμμουδιά” της Πρέβεζας, αναδυόμενος από τη θάλασσα, όχι σε μεγάλο βάθος, χτύπησε τον αυχένα του σε ένα βράχο.

Από εκείνη τη στιγμή έμεινε παράλυτος «Έπιασα 6απλό τζάκ ποτ με δελτίο των 0,60€», μας λέει ο ίδιος “διασκεδάζοντας” τον Γολγοθά που 19 χρόνια τώρα ανεβαίνει, χωρίς όμως να το βάλει κάτω. Έτσι, μετά από δύσκολες εγχειρήσεις και νοσηλεία για αποκατάσταση και φυσικοθεραπεία, ο Αρχιφύλακας αρνήθηκε να πάρει σύνταξη και ζήτησε να συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ελληνική Αστυνομία και επανήλθε στην ΔΑΕ Αττικής σε υπηρεσία γραφείου.

Λαμία - αστυνομικός - ΑΜΕΑ

Ταυτόχρονα έριξε όλο το ενδιαφέρον του και την εναπομείνασα ενέργειά του στην εκμάθηση των υπολογιστών, ενώ σπούδαζε και στο ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Το 2004 πήρε μετάθεση στην ΔΑ Φθιώτιδας, στο Β’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων και το 2018 μετακινήθηκε στο γραφείο τεχνικής υποστήριξης και υπολογιστών (Top user), της ΔΑ Φθιώτιδας, όπου υπηρετεί μέχρι και σήμερα.

Λαμία - αστυνομικός - ΑΜΕΑ

Ο Αρχιφύλακας Κώστας Χουσιανίτης συγκλόνισε με την ομιλία του στην ημερίδα που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με θέμα: «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία».

Πηγή: lamiareport.gr