Επεισόδια στα Εξάρχεια: Άγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ σε αστυνομικούς – Πάνω από 100 προσαγωγές

Πάνω από 100 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις είναι ο απολογισμός της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης το πρωί της Πέμπτης στα Εξάρχεια

Συνολικά έγιναν 102 προσαγωγές από τα δύο υπό κατάληψη κτίρια στην οδό Τζαβέλλα και 3 συλλήψεις για διακίνηση και εμπόριο ναρκωτικών σε διαμέρισμα στην οδό Σολωμού.

Σύμφωνα με την αστυνομία ανάμεσα στους προσαχθέντες από τις δύο καταλήψεις, είναι και η 49χρονη ελληνοαυστραλή που είχε συλληφθεί από το κλιμάκιο των λιμενικών την περασμένη Παρασκευή και απελευθερώθηκε από ομάδα ένοπλων κουκουλοφόρων που τους επιτέθηκαν.

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο σε δύο κτήρια, τα οποία βρίσκονται στους αριθμούς 21 και 25 της οδού Τζαβέλλα, έπειτα από καταγγελία των ιδιοκτητών στις Αρχές.

Το επταώροφο κτήριο στην οδό Τζαβέλλα 25 τελούσε υπό κατάληψη από τις 15 Μαΐου 2018 και τα μέλη των αναρχικών συλλογικοτήτων του είχαν δώσει την ονομασία “Νέα Βαβυλώνα”.

Σε ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ, αναφέρει ότι σε παράλληλη επιχείρηση (με αυτή στα δυο υπό κατάληψη κτίρια) που έγινε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην πλατεία Εξαρχείων, βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών:

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (11-4-2019), πραγματοποιήθηκε επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πλατεία Εξαρχείων, για την ανεύρεση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και τη σύλληψη των διακινητών.

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, δύο άνδρες ηλικίας 24 και 40 ετών και γυναίκα ηλικίας 23 ετών.

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο

Περίπου στις 6 το απόγευμα ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων.

Τα νεαρά άτομα μετά τις μολότοφ άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα στα ΜΑΤ, που απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών ενώ στη συνέχεια βρήκαν καταφύγιο στο Πολυτεχνείο και επιδόθηκαν σε κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ.

Η οδός Πατησίων, από το ύψος της οδού Πανεπιστημίου μέχρι την Λ. Αλεξάνδρας, έκλεισε για αρκετή ώρα.

Συγκέντρωση κατοίκων

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη τα επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων των Εξαρχείων στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους.

Παρόντες στην συγκέντρωση ήταν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η συγκέντρωση διαλύθηκε όταν μία ομάδα περίπου δεκαπέντε κουκολοφόρων που εμφανίσθηκαν από τα στενά των Εξαρχείων άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να πετούν νεράντζια στο πλήθος.