Αρνείται τις κατηγορίες ο μεγαλοδικηγόρος για τη “μαφία των φυλακών”

Στον Αριστείδη Φλώρο αποδίδει ο 65χρόνος δικηγόρος, Γιώργος Αντωνόπουλος, την εμπλοκή του στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» και αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση που του αποδίδεται.

Η απολογία του δικηγόρου βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή ενώ νωρίτερα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη η συγκατηγορούμενη του, επίσης δικηγόρος, που κατηγορείται κι εκείνη για την υπόθεση του κυκλώματος.

Συλλήψεις δικηγόρων για τη μαφία των φυλακών Κορυδαλλού

Στις 63 σελίδες του απολογητικού του υπομνήματος ο Γιώργος Αντωνόπουλος αναλύει διεξοδικά όσα έλαβαν χώρα από το 2011 και μετά όταν και ανέλαβε νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ, την απόπειρα δολοφονίας τους, τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τις επαφές του με τους Αλβανούς κακοποιούς. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο ερωτηθείς γνωστοποιεί ότι όλες οι ενέργειες του ήταν σε γνώση των αστυνομικών αρχών ενώ επισημαίνει ότι ο ίδιος συνέχιζε τις επαφές του με το φερόμενο εγκέφαλο του κυκλώματος, Αλβανό κακοποιό, Κ.Λ υπό το καθεστώς «φόβου και απειλών». Προς επίρρωσιν αυτού του ισχυρισμού του, ο 65χρόνος δικηγόρος αναφέρεται και σε κατάθεση σωφρονιστικού υπαλλήλου, ο οποίος δέχθηκε απειλές από τον Αλβανό κακοποιό. Συγκεκριμένα, ο σωφρονιστικός υπάλληλος κατέθεσε ότι «…άρχισε να μου περιγράφει τι κάνουν τα παιδιά μου και τα δρομολόγια που κάνουν για να πάνε στις διάφορες δραστηριότητές τους. Συγκλονίστηκα μετά από αυτό, γιατί όντως ήταν έτσι αυτά που έλεγε …».

Παράλληλα, ο δικηγόρος ξεκαθαρίζει ότι όλες οι επαφές τους με τους έγκλειστους και οι συνομιλίες του ήταν σε γνώση των αστυνομικών αρχών.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η ξανθιά δικηγορος που προφυλακίστηκε!

ΠΗΓΗ