Έρευνα για την κλοπή στο εκκλησάκι του Νοσοκομείου «Ελπίς»

Στη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό της κλοπής στο εκκλησάκι του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης προχωρά η διοίκηση του νοσοκομείου, μετά την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Ωστόσο σπεύδει να ρίξει τα βάρη στον ιερέα του ναού αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση χαρακτηριστικά: «Η Διοίκηση του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» διερευνά υπόθεση κλοπής για την οποία έως σήμερα δεν έχει επίσημη σχετική ενημέρωση από τον Υπεύθυνο Ιερέα του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο οποίος βρίσκεται στον περίβολο του Νοσοκομείου».

Επίσης, απαντώντας στους ισχυρισμούς της ΠΟΕΔΗΝ για πλημμελή φύλαξη των χώρων του νοσοκομείου, η διοίκηση υποστηρίζει ότι «το Νοσοκομείο, όλα τα τελευταία χρόνια, καλύπτεται πλήρως από προσωπικό φύλαξης, το οποίο εγγυάται αποτελεσματικά την ασφάλεια των χώρων, υποδομών, ασθενών και επισκεπτών του Νοσοκομείου. Απόδειξη, ότι κανένα περιστατικό που να σχετίζεται με θέμα ελλιπούς ασφάλειας δεν έχει μέχρι σήμερα συμβεί».

Και χαρακτηρίζει «κακόβουλη» κάθε προσπάθεια να συνδεθεί η κλοπή στο εκκλησάκι με τη γενικότερη ασφάλεια του νοσοκομείου, ενώ αφήνει και υπονοούμενα για στοχοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, του Νοσοκομείου και των εργαζομένων σ’ αυτό. Η ΠΟΕΔΗΝ πάντως λέει ότι μόλις οκτώ άτομα απασχολούνται στη φύλαξη του «ΕΛΠΙΣ», τρεις με σύμβαση εργασίας από το νοσοκομείο και οι πέντε από ιδιωτική εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Ομοσπονδία, τα ξημερώματα της Τρίτης άγνωστοι εισέβαλαν στο εκκλησάκι του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» και έκλεψαν επίχρυσα αντικείμενα και άλλα, ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει καταγραφεί των αντικειμένων που έχουν κλαπεί. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κλαπεί και σκευοθήκη με λείψανα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΠΗΓΗ