Αστυνομική επιχείρηση με 5 συλλήψεις για ναρκωτικά και όπλα στην Κορινθία

Στο πλαίσιο πρόληψης και της αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 το πρωί, αστυνομική επιχείρηση, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας

Η επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Κορινθίας , με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας και της ΟΠΚΕ Κορινθίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά πέντε (5) ημεδαπούς, τέσσερις (4) άνδρες, ηλικίας 29, 30, 41 και 49 ετών και μία (1) 32χρονη, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν χθες (19.3.2019) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, έρευνες σε οικίες και σε όχημα, των τριών εκ των ανωτέρω συλληφθέντων, ηλικίας 39, 30 και 41 ετών, αντίστοιχα, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

  • ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους -917- γραμμαρίων,
  • -30- ναρκωτικά δισκία,
  • πιστόλι και περίστροφο κρότου,
  • κυνηγετικό όπλο,
  • -3- μαχαίρια και τσεκούρι, καθώς και
  • -3- οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Επιπλέον, σε βάρος του 49χρονου εκκρεμούσαν, μία (1) απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, μία (1) απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, καθώς και δύο (2) αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου, για κλοπές, ενώ σε βάρος της 32χρονης, εκκρεμούσε μία (1) απόφαση του Πταισματοδικείου Κορίνθου, για παράβαση της νομοθεσίας περί αυτοκινήτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας, που αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.