Όλο το χρονικό της μοιραίας βόλτας του Παντελή Παντελίδη με το θηριώδες jeep των 550 ίππων που ανήκε στον Αντώνη Ρέμο (φωτός)

Σοκ έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση του θανάτου του Παντελή Παντελίδη, ο οποίος ενεπλάκη το πρωί της Πέμπτης σε τροχαίο δυστύχημα στην πύλη του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, στη στροφή προς τη λεωφ. Βουλιαγμένης.

Ο γνωστός τραγουδιστής οδηγούσε πολυτελές SUV της Mercedes, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να προσκρούσει με δύναμη στις προστατευτικές μπάρες του δρόμου. Το τροχαίο σημειώθηκε στις 08.20 και, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ι.Χ. εκινείτο με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Η πρόσκρουση στις μπάρες ήταν τόσο σφοδρή, που το όχημα μετετράπη σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν από το «Ασκληπιείο» Βούλας, ο Π. Παντελίδης διεκομίσθη νεκρός στο νοσοκομείο στις 09.20 το πρωί. Η διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου του τραγουδιστή.

Νωρίτερα, ιατρική πηγή από το «Ασκληπιείο» Βούλας, που μίλησε στο zougla.gr, επιβεβαίωσε τον θάνατο του Π. Παντελίδη, επισημαίνοντας ότι η σορός του αναγνωρίστηκε από επιχειρηματία, ιδιοκτήτη γνωστού νυχτερινού κέντρου για τον οποίο εργαζόταν. Στο νοσοκομείο έσπευσαν συγγενείς και φίλοι του 32χρονου τραγουδιστή, καθώς και γνωστοί καλλιτέχνες. Tην ίδια στιγμή θαυμαστές του αφήνουν λουλούδια στον τόπο του δυστυχήματος.

Λουλούδια στον τόπο του δυστυχήματος

Η είδηση του θανάτου του έρχεται μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη πρεμιέρα του τραγουδιστή στο «Teatro», μαζί με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη.

Τρεις οι επιβαίνοντες

Επί τόπου έσπευσαν κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και περιπολικά της Τροχαίας.

Εντός του οχήματος επέβαιναν ο γνωστός τραγουδιστής, ο οποίος ανασύρθηκε σοβαρά τραυματισμένος και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή, καθώς και δύο γυναίκες (η Φ. Κυριακού και η Μ. Αρναούτη), ηλικίας 20 και 29 ετών, που διακομίστηκαν στις 09.15 στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Η 29χρονη συνοδηγός έφερε ανοιχτά τραύματα δεξιά της θωρακικής χώρας, κατάγματα πλευρών και πνευμοθώρακα. Έφερε επίσης ανοιχτά κατάγματα επιπεπλεγμένα στο δεξί μηριαίο οστό και στον δεξιό βραχίονα. Στην ολόσωμη αξονική που υποβλήθηκε δεν φάνηκαν τραύματα στο κεφάλι ή την κοιλιακή χώρα. Εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο όπου έγινε σταθεροποίηση όλων των συστημάτων. Μετά από πολλές ώρες έγινε αποκατάσταση των βλαβών του θώρακα.

Το χειρουργείο συνεχίζεται και αναμένεται να διαρκέσει ακόμα πολλές ώρες. Στόχος των γιατρών αποτελεί η ορθοπεδική αποκατάσταση των καταγμάτων.

Η 20χρονη υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, θλάση της αυχενικής μοίρας και κάταγμα του δεξιού βραχίονα. Της μπήκε κολάρο και ενδεχομένως θα εισαχθεί στο χειρουργείο αύριο το πρωί.