Εξάρθρωση κυκλώματος που εξέδιδε γυναίκες – Ανάμεσα σε αυτές και 17χρονη

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη γενετήσια εκμετάλλευση γυναικών, μέσω «γραφείου» ερωτικών ραντεβού, το οποίο λειτουργούσε από το διαδίκτυο προχώρησαν στελέχη της Ασφάλειας Αττικής. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι, μόνο το τελευταίο τρίμηνο η εγκληματική οργάνωση είχε προβεί στην εκμετάλλευση τουλάχιστον 45 γυναικών ημεδαπών (ανάμεσα τους και φοιτήτριες) αλλά και αλλοδαπών (κυρίως από Ρουμανία, Αλβανία και Ρωσία). Mεταξύ των γυναικών ήταν και μια 17χρονη. Σύμφωνα με πληροφορίες τα χρήματα για κάθε ερωτικό ραντεβού ήταν περίπου 130 ευρώ εκ των οποίων 60 ευρώ κατέληγαν στην κοπέλα, 50 στον «εγκέφαλο» και 20 στον οδηγό. Ο μέσος όρος των ραντεβού καθημερινά ήταν 30 ενώ τα συνολικά κέρδη του κυκλώματος υπολογίζονται σε 1,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης της υπόθεσης ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής κ. Γεώργιος Κανέλλος σημείωσε ως προς τον τρόπο δράσης της οργάνωσης ότι τα μέλη της στρατολογούσαν τόσο αλλοδαπές γυναίκες που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, μεταφέροντας αυτές στη χώρα μας, όσο και ημεδαπές, τις οποίες εν συνεχεία εγκαθιστούσαν σε διάφορες οικίες της περιοχής των Αθηνών και τις εξανάγκαζαν, με τη χρήση διαφόρων μέσων, να πραγματοποιούν ραντεβού με «πελάτες» που οι ίδιοι κανόνιζαν για λογαριασμό τους, μεταφέροντας αυτές για το σκοπό αυτό σε ξενοδοχεία και οικίες της περιοχής της Αττικής.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. κ. Θεόδωρος Χρονόπουλος επεσήμανε ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει 26 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα 15, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα, εκτιμάται ότι η οργάνωση δραστηριοποιείται τουλάχιστον κατά την τελευταία τριετία.

Όπως είπε η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε ύστερα από αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 14 Μαρτίου όπου σε προκαθορισμένο ερωτικό ραντεβού με εκδιδόμενη του εν λόγω «γραφείου» σε ξενοδοχείο της Αττικής, συνελήφθη το μέλος της οργάνωσης που την μετέφερε.

Παράλληλα, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής και άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων το αρχηγικό μέλος, καθώς και τρία άτομα που είχαν το διακριτό ρόλο της εξεύρεσης και στρατολόγησης των γυναικών.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της, ο κ. Χρονόπουλος ανέφερε ότι, τα μέλη της εντόπιζαν γυναίκες, που βρίσκονταν σε ευάλωτη οικονομική και κοινωνική θέση, τις προσέγγιζαν σε καταστήματα μπαρ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης της Αττικής. Στη συνέχεια, είτε αποσπούσαν τη συναίνεσή τους με τη χρήση απατηλών μέσων, είτε τις παρέσυραν, με πληρωμές και υποσχέσεις πολυτελούς διαβίωσης, με σκοπό να απασχοληθούν ως εκδιδόμενες για λογαριασμό τους.

Προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις τους, παρείχαν ταυτόχρονα τόσο υποσχέσεις νόμιμης εργασίας, όσο και ψευδείς διαβεβαιώσεις για τη δυνατότητα απασχόλησης τους αποκλειστικά ως συνοδών, χωρίς την πραγματοποίηση σεξουαλικών επαφών.

Τα ερωτικά ραντεβού των εκδιδομένων, κανονίζονταν μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων που χειρίζονταν τουλάχιστον 4 μέλη της οργάνωσης, σε προκαθορισμένες βάρδιες, ενώ πραγματοποιούνταν σε ξενοδοχεία και οικίες στην Αττική.

Επίσης, μεγάλος αριθμός οδηγών, ήταν επιφορτισμένοι με τη μεταφορά των γυναικών στα ξενοδοχεία και τις οικίες, όπου πραγματοποιούνταν οι ερωτικές συνευρέσεις, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων, παρακρατούνταν από τα μέλη της οργάνωσης και διαμοιράζονταν, αναλόγως με τον ρόλο που κατείχαν.

Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν στη λήψη επαγγελματικών γυμνών φωτογραφιών και βίντεο των εκδιδομένων, σε πολυτελή οικία στα νότια προάστια. Το υλικό διέθεταν, κυρίως μέσω ιστοσελίδας που λειτουργούσαν, αποσκοπώντας στην προσέλκυση περισσότερων υποψήφιων πελατών και κατ’ επέκταση στη μεγιστοποίηση των κερδών της οργάνωσης.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 4.390 ευρώ, 7 Ι.Χ. αυτοκίνητα, μικροποσότητα κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, 22 ηλεκτρονικές συσκευές (laptop , tablet, φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα), μεταλλική σιδερογροθιά και πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων αναφορικά με τη λειτουργία του «γραφείου» ερωτικών ραντεβού.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΠΗΓΗ