Εξαρθρώθηκε συμμορία η οποία διακινούσε ναρκωτικές ουσίες

Η συστηματική και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξάρθρωση συμμορίας τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες 06-03-2019, από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, 3 αλλοδαποί ηλικίας 53, 23 και 47ετών (2 άντρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα) και 2 ημεδαποί ηλικίας 48 και 37 ετών (άντρας – γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμορίας», παράβασης του Νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και «Απόπειρας πλαστογραφίας».

Ως προς τον τρόπο δράσης της συγκεκριμένης συμμορίας προέκυψε ότι, οι τρεις αλλοδαποί είχαν ως ρόλο την εισαγωγή ποσοτήτων ηρωίνης στην ελληνική επικράτεια από τη Βουλγαρία και την παράδοσή τους στους δύο ημεδαπούς, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, από οικία, αυτοκίνητο και την κατοχή των συλληφθέντων κατά περίπτωση:

  • Δέματα και μικροδέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 296,7 γραμμαρίων,
  • Μικροδέμα κάνναβης,
  • 48 ναρκωτικά δισκία,
  • το συνολικό χρηματικό ποσό των 6.910 ευρώ,
  • 9 κινητά τηλέφωνα και 3 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας,
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
  • 8 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου που, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προορίζονταν για έκδοση πλαστής άδειας ικανότητας οδήγησης.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.