Πλήρωσαν, γράφτηκαν αλλά… δεν το ήξεραν

Στρατηγικές και μεθοδεύσεις που »αποκαλύπτουν ότι το κίνητρο ξέφυγε από το «μπορώ να βοηθήσω» και έφτασε στο «θέλω τον Ερυθρό Σταυρό δικό μου» ή ακόμα χειρότερα «θέλω να εξουσιάσω»», κατήγγειλε, πριν λίγες μέρες, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ανδρέας Μαμαντόπουλος, με επιστολή του σε όλες τις διευθύνσεις του σωματείου, στην οποία αναφέρει: »Κόσμος από όλη τη χώρα  βρέθηκε εγγεγραμμένος με πληρωμένη τη συμμετοχή του, χωρίς ούτε ο ίδιος να το γνωρίζει. Οι μαζικές προπληρωμένες εγγραφές του τελευταίου 24ώρου, λίγο πριν την λήξη της προθεσμίας εγγραφών, οδήγησε σε απόγνωση τους εθελοντές και εργαζόμενους που είναι επιφορτισμένοι με τα καθήκοντα της καταγραφής και ελέγχου εγκυρότητας όλων αυτών των αιτήσεων. Και όλα αυτά για την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, όχι από αληθινά μέλη, αλλά από πρόσκαιρους και περιστασιακούς ψηφοφόρους».

Παράδοξες εγγραφές νέων μελών, με μαζικές καταθέσεις χρημάτων από ένασυγκεκριμένο άτομο, καταγγέλλει γυναίκαεθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Λάρισα, η οποία ασχολείται με την καταγραφή των ατόμων που θέλουν να γίνουν μέλη του.

Στις αρχές Ιανουαρίου, το συγκεκριμένο αυτό άτομο της έδωσε μια λίστα με δεκάδες αιτήσεις ανθρώπων που ήθελαν να γίνουν μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Όταν ρώτησε πώς θα καταβληθούν τα χρήματα που απαιτούνται για να γίνει κάποιος μέλος (10 ευρώ για την εγγραφή και άλλα 10 για την ετήσια συνδρομή), η απάντηση ήταν »θα πάω να τα καταθέσω εγώ στην τράπεζα».

Η γυναίκα, τότε, κάλεσε την αστυνομία. Ένα περιπολικό έφτασε στην τράπεζα την ώρα που ο συγκεκριμένος άνθρωπος κατέθετε τα χρήματα.