Έκαψαν αυτοκίνητο στο Ίλιον γιατί ο ιδιοκτήτης του θέλει να εγκαταστήσει κεραία κινητής τηλεφωνίας (φωτός)

Παρανάλωμα του πυρός έγινε αυτοκίνητο στο Ίλιον, επί της οδού Λ. Κατσώνη, ο ιδιοκτήτης του οποίου συμφώνησε να εγκαταστήσει κεραία κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα του σπιτιού του

Οι κάμερες της οικίας «συνέλαβαν» το δράστη τη στιγμή που επιχειρούσε να βάλει φωτιά στο αυτοκίνητο ενώ η ενέργεια καταγράφηκε και από τις κάμερες που βρίσκονται στα διπλανά σπίτια.

Το περιστατικό, που θυμίζει μαφιόζικο χτύπημα από ανθρώπους της νύχτας και το οποίο δεν ταιριάζει σε μια δημοκρατική κοινωνία, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων της περιοχής. Πέρα από αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε σαν αποτέλεσμα να τρομοκρατηθεί το ανήλικο παιδί της οικογένειας, γιατί απλώς κάποιοι «ενήλικες» δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι στη δημοκρατία υπάρχουν νόμοι, κανόνες και νομικές διαδικασίες εναντίον μιας απόφασης και δε μπορούν να κυριαρχούν η αυτοδικία ή ο νόμος της «ζούγκλας».

Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, σε μια ευνομούμενη πολιτεία και σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από κατοίκους υψηλού κοινωνικού επιπέδου, να απειλείται μια οικογένεια να καεί στην πυρά, επειδή προχωρά σε μια, μη αποδεκτή από το κοινωνικό σύνολο, ενέργεια. Υπάρχουν άλλες νόμιμες ενέργειες (δικαστικές, νομικές) στις οποίες μπορούν να προσφύγουν οι κάτοικοι, όταν θεωρούν ότι θίγονται και κάποιος λειτουργεί είτε παράνομα, είτε εις βάρος τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, γονείς του σχολείου στο οποίο φοιτά η ανήλικη κόρη της οικογένειας, σημείωσαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το χάρτη στο οποίο βρίσκεται το «κακό» σπίτι, υποκινώντας άθελά τους αισθήματα μίσους των συμμαθητών και προς το παιδί.

Επίσης, λίγες ώρες αργότερα είχε προγραμματιστεί ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή από τη δημοτική παράταξη Ασυμβίβαστο Ίλιον, η οποία με τον τρόπο αυτό δυναμιτίστηκε. Το γεγονός καταδίκασε ως προβοκάτσια, με ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της παράταξης Πάνος Κουτσιανάς, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το Ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ, με την ίδια κατηγορηματικότητα που στέκεται δίπλα και αλληλέγγυα σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα των δημοτών του Ιλίου, καταδικάζει κάθε ενέργεια που θυμίζει νύχτα, μαφία και ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Οι αγώνες των κατοίκων, για να έχουν αποτέλεσμα, πρέπει να είναι μαζικοί, δημόσιοι, καθαροί. Μόνο τότε η πολιτεία και ο δήμος πιέζονται και αναγκάζονται να παίρνουν τα αναγκαία μέτρα και τις σωστές αποφάσεις για τους πολίτες».

Η ώρα από την κάμερα πολυκατοικίας δείχνει 02.19 το πρωί και ο δράστης κινείται γύρω από το όχημα λίγο πριν αυτό γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Οι πολυκατοικίες της γειτονιάς γέμισαν με μαύρες σημαίες για την κεραία

Πηγή