Αμβρόσιος: Για τον Θεό και την πίστη μας ας πάω και φυλακή!

Για τον Θεό και την πίστη μας, ας πάω και φυλακή, τόνισε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση επτά μηνών με τριετή αναστολή για το κείμενο – παραλήρημα κατά των ομοφυλοφίλων που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τον Δεκέμβριο του 2015 υπό τον τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ».

«Για τον Θεό και την πίστη μας ακόμα και φυλακή πηγαίνω! Ευχαριστώ τον Θεό για την τιμή που μου έκανε! Σήμερα είναι η πιο ιστορική ημέρα τής ζωής μου, διότι διώκομαι για την αγάπη Του», δήλωσε ο ίδιος ο Αμβρόσιος λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Στην υπεράσπισή του όπως ήταν φυσικό και η Μητρόπολη Καλαβρύτων που σε ανακοίνωσή της βγήκε να… διευκρινίσει ότι όσα έγραψε κατά των ομοφυλοφίλων ο Αμβρόσιος «τα έγραψε όχι με δόλο αλλά για να προφυλάξει την κοινωνία, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε πως κατά το χρόνο του δημοσιεύματος η συμβίωση των ομοφυλοφίλων ήταν ποινικό αδίκημα»!

Όπως εξάλλου σημειώνεται στην ανακοίνωση της Μητρόπολης, η πολύωρη ακροαματική διαδικασία «κούρασε (και λόγω ηλικίας) τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, ο οποίος όμως, όπως τόνισε, με την βοήθεια του Θεού κατόρθωσε να ανταποκριθεί στη δύσκολη για εκείνον δοκιμασία».

Σε ψήφισμα συμπαράστασης που συνυπογράφουν ιερείς της Μητρόπολης, υπογραμμίζεται εξάλου ότι η απόφαση για τον Αμβρόσιο «ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, καθώς πλέον οι ομάδες των ομοφυλοφίλων ανεξέλεγκτα, ασύστολα και ανεμπόδιστα θα μπορούν να επιβάλουν προκλητικά τον τρόπο της ζωής τους, που δεν συνάδει με την οντολογία της ανθρώπινης φύσεως και το νόμο του Θεού».

«Φυσικά, ο καθένας στην ιδιωτική του ζωή μπορεί να ενεργεί ελεύθερα και να ορίζει τον τρόπο που θα ζει κατά τη βούλησή του. Αυτό είναι σεβαστό από όλους. Δεν μπορεί όμως να επιβάλει τον τρόπο της ζωής του και μάλιστα την ομοφυλοφιλία ως γενικό κανόνα στην κοινωνική ζωή, ούτε να προσβάλλει, χωρίς κανένα σεβασμό και καμία αιδώ την πίστη και τη ζωή του άλλου, ανενόχλητος, προκλητικά, όπως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σε “παρελάσεις υπερηφάνειας” από τις ομοφυλοφιλικές κοινότητες», τονίζεται στην ανακοίνωση που καταλήγει:

«Κανείς δεν μπορεί να περιφρονεί βασικές αρχές τού φυσικού δικαίου και να διεκδικεί το δικαίωμα να νομιμοποιήσει και να καθιερώσει κάποια φυσική παρεκτροπή ή αποκλίνουσα ηθική συμπεριφορά ως θεσμό της κοινωνίας».

ΠΗΓΗ