Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας για κλοπές από αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από αλυσίδα καταστημάτων εταιρείας πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και τεχνολογικών προϊόντων.

Πρωινές ώρες της 15-1-2019, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν 9 ημεδαποί, ηλικίας από 19 έως 38 ετών, μέλη της οργάνωσης, καθώς και 1 46χρονος ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή. Αναζητούνται επιπλέον 4 ημεδαποί συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν όλα τα προανακριτικά στοιχεία, οι δράστες από το τέλος του έτους 2018, είχαν συστήσει συμμορία αποτελούμενη τουλάχιστον από 13 άτομα, τα οποία χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία (απενεργοποίηση του συστήματος ασφαλείας των προϊόντων), διέπρατταν κλοπές από αλυσίδα καταστημάτων εταιρείας πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και τεχνολογικών προϊόντων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Στη συνέχεια διέθεταν τα κλοπιμαία προς πώληση, μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε έρευνα που έγινε σε 6 οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, τα χρηματικά ποσά των 1.100 ευρώ και των 35 δολαρίων Η.Π.Α, 2 κάρτες γραφικών, 2 tablet , 6 κινητά τηλέφωνα, 1 πιστόλι και 2  γεμιστήρες.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 21 περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων 8 στην Αττική, μια 1 στην Πάτρα και 2 στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.