Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν 14 υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων σε οικίες

Εξιχνιάστηκαν, σήμερα 15.01.2019 το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) και αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Ηρακλείου 14 περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων (12 τετελεσμένες και 2 απόπειρες) που διαπράχθηκαν σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 21 και 24 ετών κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 29.398 ευρώ, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα, των οποίων η αξία ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 12.600 ευρώ.

Από Αστυνομικούς των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε έρευνα στις οικίες τους, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.