“Καραβάνια” εκπαιδευτικών, παρά την αναβολή της ψήφισης

Αναβλήθηκε για την Πέμπτη, 17/1, η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον νέο τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών. Η εξέλιξη αυτή πονηρεύει τον κλάδο, καθώς έχουν ήδη ενεργοποιηθεί εκπαιδευτικοί απ’ όλη την Ελλάδα για τις απεργιακές κινητοποιήσεις (μεγάλη η διέλευση στα διόδια), ωστόσο δείχνουν μεγάλη αποφασιστικότητα και δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, παρά το ότι το προεδρείο της Βουλής κάνει… παιχνίδια.

Με πρωτοστάτες τους αναπληρωτές, δάσκαλοι και καθηγητές κλιμακώνουν σε λίγη ώρα τις κινητοποιήσεις τους με πορεία στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο «προσοντολόγιο», όπως το ονομάζουν, που προβλέπει ταβάνι στην προϋπηρεσία που υπολογίζεται για τον διορισμό, ενώ μοριοδοτεί και μάλιστα αρκετά τους κατόχους πρόσθετων ακαδημαϊκών προσόντων (μεταπτυχιακών – διδακτορικών).

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν μαζικούς διορισμούς με κριτήριο διορισμού το πτυχίο και αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας, καθώς οι αναπληρωτές καλύπτουν χρόνια πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης. Την Παρασκευή προχώρησαν σε κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, την οποία έχουν μετατρέψει σε κέντρο αγώνα, η πορεία τους σημαδεύτηκε από την αστυνομική επίθεση και τον τραυματισμό βουλευτή του ΚΚΕ και της εκπροσώπου του ΠΑΜΕ στη ΔΟΕ, ενώ σήμερα στις 15:00 προβλέπεται ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, με εκπαιδευτικούς να φτάνουν στην Αθήνα από διάφορες περιοχές της χώρας.

ΠΗΓΗ