Αττική – Οι περιοχές που θα “ντυθούν” στα λευκά

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων… μαμούθ από την ΕΜΥ. Η κακοκαιρία “Σοφία” πλησιάζει και από το βράδυ θα χτυπήσει.  Δείτε που θα χιονίσει αύριο Πέμπτη (03.01.2019) και μεθαύριο Παρασκευή (04.01.2019) και πότε φτιάχνει ο καιρός.

Η νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη θα είναι δύσκολη με χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Στερεάς. Τα φαινόμενα, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν και το πρωί της Πέμπτης θα γίνουν ακόμη πιο… δύσκολα. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, θα χιονίσει ακόμη και σε περιοχές με υψόμετρο 400 μέτρα, ενώ από το μεσημέρι θα επηρεαστούν και τα πεδινά. Στις παραθαλάσσιες περιοχές κυρίως της δυτικής Πελοποννήσου και το βόρειου Ιονίου καθώς και στα νησιά θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι κατά τόπους θα φτάσουν ακόμη και 10 μποφόρ, ενώ σε πολλές περιοχές ο παγετός θα είναι ολικός.

Στην Αττική, η “Σοφία” θα φέρει αρχικά βροχές, που το μεσημέρι της Πέμπτης θα ενταθούν. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα χιονίσει στην Πάρνηθα (πάνω από τα 1000 μέτρα), ενώ από το μεσημέρι και μετά θα χιονίσει σε ορεινές περιοχές με υψόμετρο στα 700 μέτρα. Το βράδυ, πρόσκαιρα, θα χιονίσει και στα βόρεια προάστια.

Σύμφωνα με το meteo.gr, οι θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές έως και το Σάββατο 5 Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ