Εικόνες από το παρελθόν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Τροχονόμοι σε «βαρέλια» ρυθμίζουν την κίνηση (φωτογραφίες)

Ενας τροχονόμος σε «βαρέλι» ρυθμίζει σήμερα την κίνηση στο Σύνταγμα, αναβιώνοντας εικόνες από το παρελθόν, όπως προστάζει το έθιμο κάθε παραμονή πρωτοχρονιάς

Τη συγκεκριμέμνη τροχονόμο, αλλά και άλλους εργαζόμενους του Σώματος επισκέφθηκε η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, προσφέροντας εθιμοτυπικά δώρα.

troxonomos--

Εικόνες από το παρελθόν αντίκρισαν σήμερα, περαστικοί και οδηγοί και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς, στην περιοχή του Λευκού Πύργου, τοποθετήθηκε – στη διάρκεια ειδικής εορταστικής εκδήλωσης προς τιμήν του ρυθμιστή τροχονόμου – το παραδοσιακό τροχονομικό βάθρο (βαρέλι).

Ο ρυθμιστής τροχονόμος της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης δέχθηκε εθιμοτυπικά δώρα από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Φώτιο Δομζαρίδη, ενώ η μπάντα της Αστυνομίας πλαισίωσε την εκδήλωση ψάλλοντας τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, “σκοπός της εκδήλωσης ήταν η επιβράβευση των τροχονόμων, ανδρών και γυναικών, για την πολύτιμη καθημερινή προσφορά τους, τόσο στους οδηγούς οχημάτων όσο και στους πεζούς, αποσκοπώντας στην ασφάλεια, αλλά και τη διευκόλυνση τους κατά τις μετακινήσεις τους”.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, βουλευτές, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλων φορέων.

Ο τροχονόμος με το βαρέλι επέστρεψε στον Λευκό Πύργο (pics+vid)

Ο τροχονόμος με το βαρέλι επέστρεψε στον Λευκό Πύργο (pics+vid)