Η Ένωση Αθηνών συνεχίζει την αγωγή για τη διεκδίκηση των επιδομάτων

Μετά από πολύχρονο αγώνα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, οπού έφτασε έως την προσφυγή στο ΣτΕ, η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να καταβάλει αναδρομικές μας διεκδικήσεις πριν λίγες μέρες όπως ανέκυψε από τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου

Η δικαίωσή μας, απέδειξε περίτρανα ότι οι περικοπές στους ενστόλους ήταν κάτι παραπάνω από άδικες και δυσανάλογες με άλλες περικοπές, παρόλο που η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα πλήρως.

Η Ένωση Αθηνών υπεύθυνα κινήθηκε συντεταγμένα με την Π.Ο.Α.Σ.Υ. και σύσσωμες τις πρωτοβάθμιες ενώσεις και ήδη η πλειοψηφία των αγωγών έχουν κατατεθεί από το δικηγορικό γραφείο του κ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ Χαράλαμπου.

Ενώ παρήλθε η ημερομηνία της συλλογής των δικαιολογητικών, πλήθος συναδέλφων επικοινωνούν με τα γραφεία της Ένωσης μας και ζητούν να συμμετάσχουν στην αγωγή έστω και τώρα, είτε γιατί δεν πρόλαβαν, είτε για άλλους λόγους. Γι’ αυτό το λόγο και επειδή είναι έντονη η φημολογία ότι μελλοντικά θα καταβάλλονται αναδρομικές αποζημιώσεις μόνο σε όσους τις έχουν διεκδικήσει δικαστικώς, το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών αποφάσισε ομόφωνα να συνεχίσει τη συλλογή δικαιολογητικών για την διεκδίκηση των παραπάνω επιδομάτων, προασπίζοντας έτσι τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων, ώστε να μη βρεθεί  ούτε ένας εκτός της αγωγής, εκτός μόνο αν το επιθυμεί.

Η συνέχιση της συλλογής των δικαιολογητικών και η υπογραφή της σύμβασης δικηγορικής εντολής θα γίνεται στα νέα γραφεία της Ένωσής μας στην οδό Καρύστου 3 στους Αμπελόκηπους  από την Παρασκευή 4-1-2019  και αυστηρά έως την Πέμπτη 31-1-2019 και κατά τις ώρες Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 έως 17.00 και το Σάββατο από 10.00 έως 13.00,. Οι συνάδελφοι μπορούν να απευθύνονται και στις κατά τόπους Υπηρεσίες, στους εκπροσώπους της Ένωσής μας, για τη συλλογή των δικαιολογητικών.

Αντικείμενο της δικαστικής διεκδίκησης είναι η αναδρομική καταβολή των επιδομάτων: εορτών Χριστουγέννων ετών 2017 και 2018, εορτών Πάσχα ετών 2017, 2018 και αδείας ετών 2017, 2018, συνολικού ύψους 2.000 ευρώ (500€ Χ 2, 250€ Χ 2 ΚΑΙ 250€ Χ2 αντίστοιχα). Η καταβολή των δικαστικών εξόδων θα γίνεται στα γραφεία της Ένωσης Αθηνών με την χορήγηση της αντίστοιχης απόδειξης.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Υπενθυμίζουμε σε όλους, ότι τα ποσά που διεκδικούνται, τα δικαιούνται μόνο όσοι προσφύγουν και εφόσον δικαιωθούν. Δεν ισχύει επ’ ουδενί ότι η δικαίωση ενός καλύπτει και τους υπολοίπους οι οποίοι δεν προσέφυγαν. Η διεκδίκηση είναι καθαρά προσωπική.

Όταν το δίκιο είναι με το μέρος μας, τότε αργά ή γρήγορα έρχεται η δικαίωση. Τίποτα δε μας χαρίζεται. Είναι ο ιδρώτας και το αίμα μας που τόσο άδικα μας έχουν στερήσει!

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!!

Για το Δ.Σ.

– Ο –                                                                                  – Ο –

                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας

ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                                        ΡΗΓΑΣ Νικόλαος