Κέρκυρα: Ανήλικοι «πρωταγωνιστές» σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Η δίωξη ναρκωτικών Κέρκυρας της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Κέρκυρας κατάφερε να εξαρθρώσει σε μικρό χρονικό διάστημα εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών.

Χαρακτηριστικό της υπόθεσης αποτελεί το γεγονος ότι οι ηλικίες των εμπλεκομένων αλλά και των χρηστών είναι 15 έως 18 ετών.

Έως τώρα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, έχουν συλληφθεί συνολικά επτά (7) μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα ένας 25χρονος ημεδαπός και ένας 16χρονος αλλοδαπός στην Αθήνα, ένας ημεδαπός 15 ετών στην Ηγουμενίτσα και τέσσερα (4) ακόμη άτομα στην Κέρκυρα δύο (2) αλλοδαποί και δύο ημεδαποί από 16 έως 19 ετών.

Κατά την διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης στην Κέρκυρα εντοπίστηκαν στην κατοχή μέλους της οργάνωσης και κατασχέθηκαν:

συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 1070 γραμμαρίων
δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές
το χρηματικό ποσό των 670 ευρώ
πέντε (5) κινητά τηλέφωνα

Σε βάρος των επτά (7) μελών της οργάνωσης που συνελήφθησαν και των δεκατεσσάρων ακόμη (14) εμπλεκομένων στην υπόθεση, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και των διακεκριμένων περιπτώσεων διακίνησης.

Σημειώνεται ότι μέρος των μελών της οργάνωσης είχαν συλληφθεί σε προγενέστερο χρονικό διάστημα, κατά την διάρκεια διαδοχικών υποθέσεων διακίνησης κάνναβης και συγκεκριμένα:

την 26.09.2018 όπου συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 35 και 36 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (310) γραμμαρίων.
την 22.11.2017, όπου συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός καθώς στην κατοχή του είχε κατασχεθεί κάνναβη βάρους 7.170 γραμμαρίων.
την 24.11.2018, όπου συνελήφθησαν δύο ημεδαποί 23 και 21 ετών καθώς σε έρευνα που τους είχε πραγματοποιηθεί είχε κατασχεθεί ποσότητα κάνναβης (770) γραμμαρίων.

Τι δηλώνει ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας 

Ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας Αστυνομικού Υποδιευθυντή Μάνθος Γιαννούλης, το πλαίσιο της παρουσίασης της σημερινής υπόθεσης σημείωσε τα εξής: «το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υπηρεσίας μας κατάφερε ύστερα από πολύμηνες έρευνες να εξακριβώσει την δράση μιας πολυμελούς οργάνωσης νεαρών ατόμων τα οποία είχαν αναπτύξει συστηματική δράση στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης στην πόλη και άλλες περιοχές της Κέρκυρας και ειδικότερα σε χώρους αναψυχής των νέων”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αξιολογήθηκαν διαπιστώθηκε ότι την εγκληματική οργάνωση δομούσαν είκοσι ένα (21) μέλη, επτά (7) ημεδαποί και δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί, νεαρής ηλικίας εκ των οποίων τέσσερις (4) ανήλικοι, ηλικίας από 15 έως 17 ετών.

Ρυθμιστικό ρόλο στην οργάνωση είχε ένας 17χρονος αλλοδαπός , ο οποίος συντόνιζε την εισαγωγή, ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες στην συνεχεία με την συνδρομή των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και το ρόλο που ο καθένας είχε, τις διακινούσαν σε νεαρούς κυρίως χρήστες στην Κέρκυρα».

ΠΗΓΗ corfutvnews.gr