Μάνη: Επτά χρόνια φυλάκισης γιατί σκότωσε την κατσίκα του γείτονα

Το περιστατικό συνέβη σε χωριό της Μάνης.

Πήρε την καραμπίνα και τον Οκτώβριο του 2013 σκότωσε την κατσίκα του γείτονα με έναν πυροβολισμό στο κεφάλι. Μάλιστα πήγε ο ίδιος στο σπίτι του κτηνοτρόφου και του το ανακοίνωσε, λέγοντάς του να πάρει ένα μαχαίρι, να την σφάξει και να την φυλάξει στον καταψύκτη του, για να μην πάει χαμένη…

Χθες (19/12/2018) ο ζωοκτόνος δεν παρέστη στο δικαστήριο για να πει την άποψή του και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας όπου δικάστηκε ερήμην, τον καταδίκασε σε 7 χρόνια κάθειρξη και 2.000 ευρώ χρηματική ποινή για ζωοκτονία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Επίσης, επιδίκασε στον κτηνοτρόφο χρηματική αποζημίωση 300 ευρώ, καθώς και 600 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη.

Πάντως όπως κατέθεσαν οι παθόντες κτηνοτρόφοι (ο ιδιοκτήτης της κατσίκας και η μητέρα του) ο κατηγορούμενος δεν ήταν η πρώτη φορά που στράφηκε κατά της οικογένειάς τους.

Τον Ιούνιο του 2016 ο ίδιος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, γιατί ένα χρόνο πριν πυροβόλησε με καραμπίνα, χωρίς να τους πετύχει, τον κτηνοτρόφο, τον αδελφό του και τη μάνα τους. Αφορμή τότε για τους πυροβολισμούς στάθηκε ο τσακωμός τους για το πού θα βόσκουν τα ζώα τους.

ΠΗΓΗ eleftheriaonline.gr