Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στον Τειρεσία

Η αναρχική ομάδα “Ρουβικώνας” ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στα γραφεία του Τειρεσία στο Μαρούσι. Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από τα 90 δευτερόλεπτα της επίθεσης με βαριοπούλες, αλλά και την επιστολή με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη:

“Με αφορμή τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» θεσπίζονται πλέον σε ευρεία κλίμακα οι κατασχέσεις κατοικιών. Δάνεια που χορηγηθήκαν βέβαια από τις τράπεζες την εποχή της ꞌꞌοικονομικής ευμάρειαςꞌꞌ και απέφεραν υψηλή κερδοφορία στις ίδιες. Χρήματα που πληρώθηκαν ξανά και ξανά από τους δανειολήπτες, μέσα από τις ληστρικές συμβάσεις δανειοδότησης και επιτοκίων. Εκμεταλλευόμενες την ανάγκη για την απόκτηση ενός σπιτιού ή ακόμα και της ικανοποίησης τεχνιτών καταναλωτικών αναγκών που δημιουργεί ο ίδιος ο καπιταλισμός, τα λαϊκά στρώματα δανείστηκαν από αυτές. Ως εκ τούτου, οι διοικήσεις των τραπεζών έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς με σκοπό την εποπτεία των δανειοληπτών και καταγραφή των στοιχείων τους, καθώς και χρήση (των στοιχείων αυτών )για την αποτελεσματική πραγμάτωση των σκοπών τους.
Ένας τέτοιος μηχανισμός είναι ο Τειρεσίας Α.Ε. ο οποίος είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1997 από τις τράπεζες, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Κύριο έργο του όμως είναι το φακέλωμα αυτών που συναλλάσσονται με αυτό. Γίνεται μάλιστα και συλλογή προσωπικών δεδομένων εν αγνοία αυτών που φακελώνονται. Περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας είναι καταχωρημένοι με κάθε λεπτομέρεια που ενδιαφέρει τις τράπεζες, στα αρχεία του. Μάλιστα, η διάτρητη ηθική της οικονομίας των αγορών ευθύνεται και για το γεγονός ότι το φακέλωμα τους δεν φαίνεται να εξυπηρετεί μόνο τους “εταίρους” του Τειρεσία, αλλά, παράλληλα -όπως λίγο πολύ όλοι υποψιάζονται- και πάρα πολλές επιχειρήσεις οι οποίες και επωφελούνται από τα αρχεία του. Φακελώνοντας έτσι ανθρώπους, εξάγουν πολύτιμα γι’ αυτές συμπεράσματα ως προς την καταναλωτική τους συμπεριφορά, την οικονομική τους επιφάνεια, τις συναλλακτικές τους πρακτικές, τις αγοραστικές τους συνήθειες κ.λ.π. Συνέπεια αυτών, είναι το αποτελεσματικότερο marketing και η εν γένει προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών που οι ίδιες προσφέρουν. Από την λειτουργία του, που δεν έχει άλλωστε τίποτα να ζηλέψει από τις μυστικές υπηρεσίες των κρατών (ως προς τα στοιχεία που συλλέγει), πάρα πολλά άτομα από τα αδύναμα οικονομικά στρώματα κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Ακόμα και στις κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς παίζει τον ρόλο του ο ꞌꞌαμαρτωλόςꞌꞌ Τειρεσίας.
Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε σήμερα να “επισκεφτούμε” τα κεντρικά γραφεία του Τειρεσία στο Μαρούσι.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ”