Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων που «χτύπησε» 19 φορές

Εξιχνιάστηκαν, έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, δεκαεννέα περιπτώσεις ληστειών που έλαβαν χώρα σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών σε χώρους του ΑΠΘ και σε περιοχές του κέντρου πόλης.

Συνελήφθησαν συνολικά έξι νεαροί άντρες (3 ημεδαποί – 3 αλλοδαποί), μέλη συμμορίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία, ενώ αναζητείται αλλοδαπός συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα , οι προαναφερόμενοι συνέστησαν συμμορία και τουλάχιστον από τον Οκτώβρη του 2018 έως και την 20 Νοεμβρίου 2018, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και κυρίως βραδινές ώρες, είτε με χρήση σωματικής βίας είτε με απειλή αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσαν από τα θύματά τους χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά τους έγγραφα και αντικείμενα.

Από την κατοχή τους κατασχέθηκαν συσκευές κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις, καθώς και κλεμμένο κινητό τηλέφωνο το οποίο αποδόθηκε στο νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων



ΠΗΓΗ