Προφυλακιστέα τα τέσσερα από τα πέντε μέλη του «ύποπτου» σκάφους που βυθίστηκε στην Κρήτη

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Πειραιά οι τέσσερις από τους πέντε υπηκόους Συρίας, μέλη του πληρώματος του σκάφους «Malpas», που βυθίστηκε το περασμένο Σάββατο 17 Νοεμβρίου, σε βάθος περίπου 800 μέτρων νότια της Κρήτης, όταν ζητήθηκε έλεγχος από το Λιμενικό Σώμα, καθώς υπήρχε πληροφόρηση ότι μετέφερε ύποπτο φορτίο, πιθανότατα ναρκωτικά.

Το πέμπτο μέλος του πληρώματος επειδή είναι ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αλλά θα του ασκηθεί διοικητική απέλαση.

Το πλήρωμα του σκάφους, που συνελήφθη για πρόκληση ναυαγίου με πρόθεση κατά συναυτουργία, κατάφερε να πέσει στη θάλασσα κατά τη βύθιση του πλοίου και να διασωθεί από στελέχη του λιμενικού.

Στις καταθέσεις τους στην Εισαγγελία Πειραιά οι πέντε συλληφθέντες δεν κατάφεραν να πείσουν, ενώ φέρονται να υποστήριξαν ότι είχαν ξεκινήσει από τη Συρία με προορισμό τη Μάλτα με σκοπό να παραδώσουν το 40μετρο σκάφος.

Ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της πορείας του σκάφους όταν ζητήθηκε ο έλεγχος από το λιμενικό το πλοίο παρουσίασε μεγάλη εισροή υδάτων με αποτέλεσμα να πάρει κλίση και να βυθιστεί.

Σημειώνεται ότι το «Malpas», δεν έφερε σημαία, ενώ και τα πέντε μέλη του πληρώματος δεν είχαν στην κατοχή τους τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού είχε ζητήσει από το πλήρωμα του σκάφους να πλεύσει σε πιο ασφαλή ακτή λόγω κακών καιρικών συνθηκών, ωστόσο κατά τη διάρκεια της πορείας του άρχισε να παίρνει απότομη κλίση με αποτέλεσμα να βυθιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο ΕιδήσεωνΠΗΓΗ