Καταπέλτης ο Εισαγγελέας: Ενοχή χωρίς ελαφρυντικό για τον 57χρονο παιδοκτόνο

Ο Εισαγγελέας της έδρας Νίκος Αντωναράκος, χαρακτήρισε τον πατροκτόνο ως δολοφονο, υποκριτή, και άτομο που είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, σε μια πρόταση καταπέλτη σε βάρος του κατηγορουμένου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε ότι ο δράστης είχε πρόθεση να σκοτώσει την κόρη του, χρησιμοποιώντας μετά μάλιστα τέσσερις τρόπους, και χωρίς να διστάσει ούτε μια φορά. Στο δικαστήριο ήταν παρούσα και η πρώην σύζυγός του, η οποία του απευθυνόταν με αιχμηρούς χαρακτηρισμούς.

«Ο δολοφόνος προσπάθησε με τέσσερις τρόπους να την εξοντώσει. Πρώτα με μαχαίρι, μετά με πυρκαγιά, μετά προσπάθησε να τη στραγγαλίσει και στη συνέχεια έπεσε πάνω της κλείνοντας της το στόμα και τη μύτη», είπε ο εισαγγελέας, υποστηρίζοντας ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει την κόρη του αφού δεν δίστασε ούτε μια στιγμή. «Η κοπέλα αντιστέκεται. Φώναζε βοήθεια, δεν ήθελε να πεθάνει, ήθελε να ζήσει», τόνισε.

Ο Εισαγγελέας δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι πάσχει από κάποια ψυχική νόσο, σημειώνοντας ότι στη δικογραφία δεν υπάρχει διάγνωση ψυχικής νόσου προ τελέσεως του εγκλήματος», παρά μόνο ένα χαρτί από νοσοκομείο ότι νοσηλεύτηκε μια φορά εξαιτίας έντονου στρες.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στάθηκε και στο μήνυμα που είχε αποσταλεί στο κινητό της συζύγου του, το οποίο προανήγγειλε τον θάνατo, με τον 57χρονο να αρνείται ότι το έστειλε εκείνος.

«Δεν πήρε χάπια, δεν έχασε τις αισθήσεις του. Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι ο συγκεκριμένος δράστης είναι πολύ καλός ηθοποιός, ξέρει να ασκεί έλεγχο στους ανθρώπους και χρησιμοποίησε τα παιδιά του και κυρίως την Ειρήνη για να φέρει πίσω τη σύζυγό του. Όταν κατάλαβε ότι αυτό δεν μπορούσε να συμβεί προέβη στο έγκλημα από εκδίκηση».

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος στην απολογία του είπε για πρώτη φορά πως πριν το έγκλημα είχε καταναλώσει δύο κουτιά ψυχοφάρμακα, ενώ για πρώτη επίσης φορά ανέφερε ότι αντιλήφθηκε πως η οικογένεια του ήθελε να τον εξοντώσει λόγω των χρεών του στην εφορία.

«Πήρα δύο κουτιά χάπια. Γύρισε το μυαλό μου και ο κόσμος όλος. Άρχισα να λέω στην Ειρήνη για τα μηνύματα και δεν τα παραδεχόταν. Δεν ξέρω τι έγινε από εκεί και πέρα. Δεν θυμάμαι τίποτα. Δεν ήθελα κάνω κακό στο παιδί μου. Πρέπει να τιμωρηθώ όμως γι’ αυτό. Κανένας δεν είπε στο δικαστήριο, ότι δεν αγαπώ το παιδί μου, ότι τα ξεχώριζα ή ότι δεν έκανα τα πάντα γι’ αυτά!»

«Μήπως το ότι η πρώην σύζυγος σας πήγε στην Κέρκυρα, σας δημιούργησε μένος;», τον ρώτησε ο Εισαγγελέας, με τον κατηγορούμενο να απαντά: «Όχι δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Είμαι ήρεμος. Ακόμα και η πρώην σύζυγος μου δεν είπε ότι δεν ήμουν σωστός απέναντι μου στο παιδί μας ή βίαιος».

Στην ερώτηση του Εισαγγελέα εάν έχει μετανιώσει για το έγκλημα, ο παιδοκτόνος απάντησε «Θέλω να πάω δίπλα της!».

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί στις 10 Δεκεμβρίου.

 

ΠΗΓΗ