Κατερίνη: Εξιχνιάστηκε απόπειρα δολοφονίας – Το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε επίθεση κατά αστυνομικών

Με την επίθεση σε βάρος αστυνομικών στην περιοχή της Πεύκης συνδέεται το όπλο που χρησιμοποιήθηκε σε απόπειρα δολοφονίας  κατά ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων που σημειώθηκε στην περιοχής της Καλλιθέας Κατερίνης τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η απόπειρα ανθρωποκτονίας εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης ύστερα από πολύμηνη έρευνα και συνδυαστική ανάλυση των πειστηρίων, βιντεοληπτικού υλικού, αλλά και των τεχνικών μέσων.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 26χρονος από την Αρμενία την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 39χρονου Έλληνα, που βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας καθώς έχει κατηγορηθεί για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου.

Ειδικότερα, το απόγευμα της 12ης Ιανουαρίου 2018, οι δύο άντρες επιβαίνοντας στο όχημα του 26χρονου, προσέγγισαν πρατήριο υγρών καυσίμων στην Καλλιθέα Κατερίνης. Ο 26χρονος παρέμεινε στο όχημα, ενώ ο 39χρονος πλησίασε πεζός και με υποπολυβόλο τύπου SCORPION πυροβόλησε 2 φορές προς το μέρος του 47χρονου ιδιοκτήτη που βρισκόταν στο εσωτερικό του καταστήματος, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στην κοιλιακή χώρα.

Στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κάλυκες και θραύσματα βολίδας και από την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, προέκυψε ότι το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί:

– σε πυροβολισμούς κατά αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά από ληστεία σε κατάστημα στην Πεύκη Αττικής το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου 2016, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ. Κατά τους πυροβολισμούς βολίδα σφηνώθηκε σε κράνος μηχανής του αστυνομικού, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει  και

– σε ληστεία σε βάρος 56χρονης την 30η Μαΐου 2016 έξω από τράπεζα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Οι δράστες πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και αφαίρεσαν από την κατοχή της το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Πηγή: thestival.gr



ΠΗΓΗ