Τον σκότωσε γιατί τον πέρασε για αγριογούρουνο

Απέδωσε καρπούς η εξονυχιστική έρευνα των αστυνομικών του Α.Τ. Ζίτσας και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας με θύμα έναν 32χρονο κυνηγό την περασμένη Κυριακή στην Καρίτσα του Δήμου Ζίτσας.

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα χθες το πρωί, δράστης της ανθρωποκτονίας προέκυψε πως είναι ένας 52χρονος, που πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα από αμέλεια τον 32χρονο, με τον οποίο βρισκόταν στην ίδια παρέα.
Η εξιχνίαση ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης, έπειτα από μία ακόμη αυτοψία των αστυνομικών στο χώρο όπου συνέβη το δυστύχημα, στην οποία όμως κλήθηκαν και έλαβαν μέρος σε αναπαράσταση εκείνης της ημέρας, τα μέλη της ομάδας με τα οποία κυνηγούσε το θύμα.
Μάλιστα, το μεσημέρι της Πέμπτης η αναπαράσταση ήταν εξονυχιστική και χρησιμοποιήθηκαν και ειδικά τεχνολογικά μέσα μέτρησης γεωγραφικών στιγμάτων και αποστάσεων από τις θέσεις που κάθε κυνηγός είχε την ώρα του δυστυχήματος την περασμένη Κυριακή.
Έτσι, ο κλοιός είχε σφίξει αρκετά και ο 52χρονος ομολόγησε ότι ήταν εκείνος που τράβηξε τη σκανδάλη, πυροβολώντας εναντίον του 32χρονου, τον οποίο πέρασε για αγριόχοιρο.
Ο δράστης πλέον κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Την προανάκριση ενεργεί το Α.Τ Ζίτσας ενώ η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΠΗΓΗ