Συντρίμμια άφησαν πίσω τους σε Πολυτεχνείο και ΑΠΘ (pics)

Μεγάλες ζημιές άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι που φρόντισαν να ρημάξουν ότι βρέθηκε στο δρόμο τους. Η επόμενη μέρα στο Πολυτεχνείο θυμίζει ένα βομβαρδισμένο τοπίο ενώ και στο Αριστολείο Πανεπιστήμειο Θεσσαλονίκης οι ζημιές είναι εμφανείς.

Ο αύλειος χώρος, ο χώρος υποδοχής και κάποιες από τις αίθουσες διδασκαλίας θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο.

Από τη μανία των θερμοκέφαλων νεαρών δεν γλίτωσαν ούτε τα καρτοτηλέφωνα και τα συστήματα πυρόσβεσης. Υαλοπίνακες αρκετών τετραγωνικών μέτρων καταστράφηκαν ενώ μεγάλες μαρμάρινες επιφάνειες ξηλώθηκαν.

Επί ποδός βρίσκονται οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ για την αποτίμηση του φετινού «εορτασμού» της 17ης Νοέμβρη από τους ταραξίες. «Το κόστος των ζημιών είναι μεγάλο. Ανέρχεται περίπου στις 20.000 ευρώ. Ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο. Δεν ξέρουμε ακόμη πόσα έκλεψαν οι ταραξίες από ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Κάποια από αυτά που έκλεψαν τα έκρυψαν σε κάποιο σημείο για να τα πάρουν αργότερα, όμως, τα βρήκαμε. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά τις ζημιές θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Αμέσως μετά τη λήξη των επεισοδίων κάναμε αυτοψία μαζί με τον πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Περικλή Μήτκα και τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής, κ. Κώστα Κατσιφαράκη. Σήμερα ο Κοσμήτορας είναι στο χώρο από το πρωί και καταγράφει τις φθορές» δήλωσε στο thestival.gr ο αντιπρύτανης συντονισμού κ. Θοδωρής Λαόπουλος.

ΠΗΓΗ