Υπόθεση Novartis: Να μην «παγώσει» η έρευνα ζητά η εισαγγελέας Εφετών

«Για το καλό της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης» η έρευνα για την υπόθεση Novartis πρέπει να συνεχιστεί τάχιστα και να μην «παγώσει» ούτε για μία στιγμή. Αυτό είναι ουσιαστικά το δια ταύτα της πρότασης της εισαγγελέως Εφετών Ράνιας Σταθέα προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η οποία χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας που έχει καταθέσει η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου, η κ. Σταθέα τονίζει ότι δεν πρέπει να παγώσει η έρευνα ως προς το σκέλος που αφορά το γιατρό, σύζυγο της Ελένης Ράικου μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αγωγή κακοδικίας που έχουν καταθέσει στο ΣτΕ.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν μεροληψία στη στάση τους, ούτε πως ευθύνονται η νυν Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροί της για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας που αφορούν το σύζυγο της κ. Ράικου. Τον τελευταίο λόγο πάντως επί του ζητήματος έχει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών που θα αποφανθεί με βούλευμά του.

Η προσφυγή

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς και ο σύζυγος της Λάζαρος Καρνέσης προσέφυγαν στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας σε βάρος της κ. Τουλουπάκη και των επίκουρών της Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη.

Τους χαρακτηρίζουν ως υπευθύνους για τη διαρροή της είδησης περί εμπλοκής του Λάζαρου Καρνέση στην υπόθεση της Novartis, και ειδικά στο σκέλος που αφορά χρηματισμό γιατρών για την προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων της φαρμακοβιομηχανίας. Οι προσφεύγοντες ζητούν για παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης συνολική χρηματική αποζημίωση 300.000 ευρώ από τους τρεις εισαγγελείς.ΠΗΓΗ