Έκθεση ιδεών από την εισαγγελέα Αρείου Πάγου για την επίθεση στον Ισ. Ντογιάκο

Την απερίφραστη καταδίκη για την τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου κάνοντας λόγο «για ανθρώπους που δρούν στο σκοτάδι χωρίς δημοκρατική παιδεία».

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας του ανωτάτου δικαστηρίου στην ανακοίνωσή της σημείωσε τους πραγματικούς κινδύνους που διέτρεξαν τόσο ο αντεισαγγελέας του Δικαστηρίου Ισίδωρος Ντογιάκος όσο και απλοί πολίτες της περιοχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της για την επίθεση στον Ισίδωρο Ντογιάκο:

«Άνθρωποι που κινούνται στο σκοτάδι χωρίς καμία δημοκρατική παιδεία»

Στο μόνο στο οποίο συμφωνούμε με αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν οδηγό και Θεό τους την ωμή βία, είναι, ότι ο κόσμος μας μπορεί και πρέπει να αλλάξει σε πολλά επίπεδα. Σε αυτό που διαφωνούμε, όμως, με αυτούς κάθετα και οριζόντια είναι ο τρόπος που αυτό πρέπει να γίνει

Σήμερα, ένα μέλος της εισαγγελίας μας, ο Ισίδωρος Ντογιάκος, η οικογένειά του αλλά και ο ανυποψίαστος πολίτης που πέρασε δίπλα από την παγιδευμένη με εκρηκτικό μηχανισμό μοτοσικλέτα κινδύνευσαν να χάσουν τη ζωή τους από ενέργειες ατόμων, που δεν έχουν καμιά δημοκρατική παιδεία, καμιά ωριμότητα, που κινούνται στο σκοτάδι και που δεν ξέρουν να βαδίζουν το δύσκολο ειρηνικό δρόμο για τη λύση των κοινωνικών προβλημάτων, που δεν είναι άλλη από τη συνεχή πάλη μας με θετικές πράξεις και με αγωνιστική επιχειρηματολογία να αλλάξουμε τον κόσμο.

Στο μόνο στο οποίο συμφωνούμε με αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν οδηγό και Θεό τους την ωμή βία, είναι, ότι ο κόσμος μας μπορεί και πρέπει να αλλάξει σε πολλά επίπεδα. Σε αυτό που διαφωνούμε, όμως, με αυτούς κάθετα και οριζόντια είναι ο τρόπος που αυτό πρέπει να γίνει. Μόνο με ειρηνικούς αγώνες σκληρούς και επίμονους, με προσωπική στάση ζωής ανυποχώρητη και μακριά από ιδιοτέλεια και ευτελισμό, μπορούν να λυθούν τα σταυρόλεξα των κοινωνικών ανισοτήτων, μπορούν να λυθούν τα διλήμματα, μπορούν να λυθούν τα προβλήματα, μπορεί να ανυψωθεί αυτό το υπέροχο πλάσμα, που λέγεται άνθρωπος, στο βάθρο που του πρέπει».

ΠΗΓΗ