Αδιανόητο: Νέος έλεγχος αστυνομικού και πολιτών από κουκουλοφόρους

Η Κατερίνα Παπακώστα έδωσε το σύνθημα στους αστυνομικούς να συμμορφώνονται όταν οι πολίτες τους ζητούν ταυτότητα και φαίνεται ότι αυτό ήταν το εύναυσμα για περισσότερους ελέγχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες  έγινε ενημέρωση στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ ότι ομάδα περίπου 30 ατόμων που φορούσαν κράνη και κουκούλες, έκαναν … έλεγχο διερχομένων ζητώντας ταυτότητες στη συμβολή της Δαβάκη με την οδό Πλαστήρα, στα όρια Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης.

Μεταξύ των ατόμων που ζητήθηκαν ταυτότητες ήταν και αστυνομικός, ο οποίος αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο, άρχισε να τρέχει κατορθώνοντας ευτυχώς να διαφύγει τελικά.

Οργή έχει προκαλέσει στην ΕΛ.ΑΣ η νέα επίθεση κατά αστυνομικών από αντιεξουσιαστές στο Εφετείο που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών αλλά και δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστας.  

Την ώρα που  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων καταδικάζει την επίθεση κατά των συναδέρφων της, επισημαίνουν δηκτικά, πως είναι ολοφάνερο ότι τέτοιου είδους περιστατικά, δεν συγκινούν κανέναν από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος, γι’ αυτό και δεν υπήρξε, ούτε μετά τη σημερινή επίθεση, η αναμενόμενη αντίδραση για τη σύλληψη των δραστών.

Το κλίμα στην ΕΛ.ΑΣ., έγινε ακόμη πιο βαρύ μετά τις καταγγελίες ενός εκ των τραυματισμένων αστυνομικών που φέρεται να είπε ότι ο επικεφαλής αστυνόμευσης συνέστησε να μην γίνουν συλλήψεις για να μην «οξυνθούν» περαιτέρω τα πνεύματα.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα μιλώντας στο Open υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εντολή να μην γίνονται συλλήψεις. «Δεν ξέρω γιατί δεν έγιναν συλλήψεις», είπε.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=i3AQpkV72Gg?feature=oembed]

Παράλληλα, η κυρία Παπακώστα κάλεσε τους αστυνομικούς «να εντείνουν την αυτοπροστασία τους, να προσέξουν τον εαυτό τους», διαμηνύοντας παράλληλα ότι «θα εφαρμόσουμε το δόγμα της μηδενικής ανοχής».

ΠΗΓΗ