Απορρίφθηκε το αίτημα Ράικου για εξαίρεση των εισαγγελέων Διαφθοράς

Απορριπτικό ήταν τελικά το βούλευμα που εξέδωσε το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας επί του αιτήματος που είχαν καταθέσει η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράϊκου, και ο σύζυγός της, Λάζαρος Καρνέσης, ζητώντας την εξαίρεση της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη από την έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Όπως αναφέρει το lawandorder.gr, με βούλευμά του το συμβούλιο Εφετών (1896/2018) δεν έκανε δεκτό το αίτημα της κ. Ράικου και του συζύγου της, υιοθετώντας τη σχετική πρόταση της εισαγγελέως, Ουρανίας Σταθεα.

Έτσι, με το βούλευμα που εξέδωσε το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα εξαίρεσης κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς ως προς το σκέλος που αφορά στους ελεγχόμενους γιατρούς, στο οποίο περιλαμβάνεται και ο σύζυγος της κ. Ράικου, Λάζαρος Καρνέσης, γιατρός στο επάγγελμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Σταθέα στην πρότασή της προς το συμβούλιο Εφετών, ανέφερε ότι δεν προέκυψε πως η διαρροή για το έμβασμα των 1000 ευρώ που έλαβε ο σύζυγος της κ. Ράικού από την Novartis για ομαδική μελέτη, έγινε από την κ. Τουλουπάκη και τους επίκουρούς της εισαγγελείς κ.κ. Ντζούρα και Μανώλη.

Όπως φέρεται να επισήμανε η κυρία Σταθέα στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση της Novartis είχαν στη διάθεσή τους τόσο μέλη του κοινοβουλίου-όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2018-όσο και η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος και επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγελείς διαφθοράς.

 

ΠΗΓΗ