Αττική: Το μεγάλο μυστικό ζευγαριού και η αποκάλυψη που έφερε τα πάνω – κάτω (pics)

Μια καλά οργανωμένη επιχείρηση αγοραπωλησίας αρχαίων νομισμάτων φαίνεται πως είχε στήσει ανδρόγυνο στην Αττική.

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη βρίσκονται ένας 45χρονος και μία 45χρονη (ζευγάρι), οι οποίοι συνελήφθησαν στην Αττική για υπόθεση πώλησης αρχαίων νομισμάτων μέσω Διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία το πρωί της 31η Οκτωβρίου αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων, κατέσχεσαν σε κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών στη Θεσσαλονίκη, τρία δέματα (δύο με στοιχεία αποστολέα του 45χρονου και 1 με στοιχεία αποστολέα της 45χρονης), που περιείχαν πέντε νομίσματα, για τα οποία είχε αναρτηθεί αγγελία πώλησης έναντι χρηματικού ποσού, σε σελίδα του Διαδικτύου.

Πρόκειται για νομίσματα βυζαντινής εποχής (5ου – 12υ αιώνα μ.Χ.), τα οποία όπως γνωμάτευσε αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr εικόνες 

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντόπισαν και συνέλαβαν το ζευγάρι στο πλαίσιο αναζητήσεων τους παραπάνω σε περιοχή της Αττικής. 

Έπειτα από έρευνα που ακολούθησε στην οικίας του, σε έτερη οικία που κατοικείται περιστασιακά από τον 45χρνο και σε οχήματα που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 16 αρχαία νομίσματα τα οποία θα αποσταλούν και θα εξεταστούν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης,
  • 4 πιστόλια κρότου λάμψης,
  • 2 περίστροφα κρότου λάμψης,
  • 1 περίστροφο με τη θήκη του,
  • 127 φυσίγγια κρότου – λάμψης,
  • 3 φυσίγγια διαμετρήματος 32 mm και
  • 2 σπρέι πιπεριού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Δείτε ποιοι θα λάβουν έως 877 ευρώ – Δικαιούχοι και κριτήρια

Βούλα: Αναπάντητα ερωτήματα για τη δολοφονία του 46χρονου επιχειρηματία – Τι έδειξαν οι κάμερες



ΠΗΓΗ