Η απίστευτη λεία της σπείρας διαρρηκτών που είχε «ρημάξει» τη Θεσσαλόνικη

Εγκληματική οργάνωση η οποία είχε διαρρήξει τουλάχιστον 38 διαμερίσματα στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Ξεπερνά τις 200.000 ευρώ η αξία της λείας που είχε αποσπάσει η σπείρα διαρρηκτών, τα τελευταία οκτώ χρόνια που βρισκόταν σε… δράση.

Μετά από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 20 άτομα, 18 αλλοδαποί και δύο Έλληνες, ηλικίας από 27 έως 49 ετών, εκ των οποίων οι 6 βρίσκονται κρατούμενοι δυνάμει ενταλμάτων προσωρινής κράτησης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η λεία των διαρρηκτών, οι οποίοι δρούσαν από τον Αύγουστο του 2010 έως τον Απρίλιο του 2018, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα άτομα συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση η οποία διέθετε δομημένη και διαρκή δράση, με διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της. Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η χρήση εξειδικευμένων διαρρηκτικών εργαλείων, η ανάπτυξη τεχνογνωσίας και η εφαρμογή ειδικών επιχειρησιακών μεθόδων.

Σε βάρος των 20 ατόμων που ταυτοποιήθηκαν σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής. Η δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Διαβάστε επίσης:

Πετρούπολη: Αποφυλακίζεται η 19χρονη που σκότωσε το μωρό της και το πέταξε στα σκουπίδια

Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Δείτε ποιοι θα λάβουν έως 877 ευρώ – Δικαιούχοι και κριτήρια



ΠΗΓΗ